Poznejte silnou osobnost

Ukázat sebevědomí, sílu, ale i emoce dokáže skutečně silná osobnost. Ale je to opravdu jen tohle? Prozradíme vám, které vlastnosti jsou znakem silné osobnosti.

Silní lidé se nenechají porazit a křivdy a důležité věci řeší přímo. Takové fascinující lidi potkáváme v životě znovu a znovu. Pokud si nejste jisti, jak poznat silnou osobnost (v nás), zaměřte se na následující znaky.  

Učíte se od jiných lidí

Inspiraci získáváte od ostatních lidí kolem vás nebo z médií. Ať už klimatický aktivista, nejlepší přítel, matka nebo dokonce prarodiče – životní příběhy těchto lidí vám ukazují, čeho chcete ve svém životě dosáhnout. Schopnost přijmout rady ostatních lidí a nechat se jimi nalákat k touze dosáhnout velikosti je rozhodně známkou skutečné síly. 

Podporujete ostatní lidi

Stejně jako se inspirujete jinými silnými lidmi, podporujete i své okolí svými radami a podporou. Neexistuje žádná závist, pouze upřímná radost z úspěchů druhých. Vždy pamatujte: Pouze ti, kteří se mohou vzájemně podporovat a pomáhat, dělají svět lepším a rovnějším místem.

Vyvíjejí se 

Silné osobnosti nestojí na místě, ale neustále se rozvíjejí. To nemusí nutně znamenat lezení po kariérním žebříčku, ale může to také znamenat, že se pouštíte do realizace svých snů nebo se budete dále vzdělávat v oblastech, které vás zajímají. Protože se chcete stát nejlepší možnou verzí osoby, kterou jste schopni být. 

Můžete si dovolit pocity 

... a především posoudit své emoce. Neschopnost plakat není projevem síly – právě naopak! Pokud jste smutní, měli byste si tyto pocity rozhodně povolit a pustit je ven. Vnitřní síla znamená, že své emoce před ostatními za každou cenu neskrýváte a občas se ukážete jako zranitelní. Každý, kdo si pak uvědomí, proč se v určitých situacích cítí tak, jak se cítí, se rozhodně může označit za silného člověka. 

Jste dobrý posluchač 

V konverzacích zvládnete udělat krok zpět a nemusíte být za každou cenu středem pozornosti. V rozhovorech s přáteli nebo kolegy se vždy snažíte porozumět pohledu druhého a kladete zainteresované otázky na základě toho, že jste pozorně naslouchali. Vždy jste připravení poslouchat své blízké, kteří tuto vlastnost u vás oceňují a v emocionálních situacích reagují s velkou empatií. 

Umíte nastavit limity 

I když máte pro své blízké vždy otevřené dveře a dokážete ukázat své city, nenecháte ostatní lidi po sobě šlapat. Když se v nějaké situaci cítíte nepříjemně, dokážete se z ní dostat. Ukázat jasné hranice vyžaduje hodně síly a často to není tak snadné. Proto tato vlastnost naznačuje, že máte silnou osobnost. 

Jste trpěliví 

Lidé s citlivým spínačem vzteku jsou často velmi sebestřední, protože nedokážou odložit své vlastní potřeby. Silná osobnost dokáže být trpělivá vůči ostatním lidem a zachovat si čistou hlavu i ve stresových situacích. Pokud si také můžete udělat čas na ostatní, znamená to, že i vy máte silnou osobnost. 

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat