Náš život ovlivňují různé fáze nebeského Měsíce

Od neviditelného novoluní až po jasně zářící kolo úplňku – Měsíc prochází různými fázemi. Tato změna má velký dopad na přírodu: hmyz, stěhovaví ptáci a ryby reagují na změnu noční oblohy – a příliv a odliv moře také řídí Měsíc. Samozřejmě se nabízí otázka, zda má světelné nebeské těleso vliv i na lidský život…

No a tady se musí každý rozhodnout sám, zda věří v magii Měsíce nebo ne. Když však uvážíte, že má zvláštní vliv na vodu a že téměř 95 procent lidského těla tvoří voda, dokážete si to možná představit. Proto se ponoříme hlouběji do astrologie a vysvětlíme, jak různé fáze Měsíce ovlivňují naše životy a jak je můžete využít pro sebe.

Jaké jsou fáze Měsíce

Mezi fáze Měsíce patří novoluní, přibývající Měsíc, úplněk a ubývající Měsíc.

Každá z těchto fází má na nás jiný vliv. Pokud správně využíváte měsíční fáze, můžete jejich energii optimálně využít pro svůj život.

Novoluní

Novoluní mnozí považují za nejvíce vzrušující fázi Měsíce, protože označuje začátek nového cyklu – nový začátek. V této fázi byste si měli udělat čas na osobní sny a přání – zapisujte si je, meditujte o nich nebo o nich jen hluboce přemýšlejte. Novoluní je také ideální čas na to, abyste cítili své tělo. Ať už je to masáž, vášnivý sex nebo horká koupel – takový rituál je ideální pro aktivaci všech smyslů a pocitu, že jste živí a zdraví.

Lunární kalendář radí vzdát se při novoluní špatných návyků. Chcete přestat kouřit nebo změnit svůj jídelníček? Nyní je na to ten správný čas.

Přibývající Měsíc

Když člověk zasévá semínka svých budoucích plánů při novoluní, začnou kvést a vzkvétat pod dorůstajícím Měsícem – Měsícem, který se zvětšuje a roste směrem k úplňku. Je optimální čas ponořit se hlouběji do svých záměrů, položit první základní kameny a vložit svou energii do dříve projevených tužeb. Roste také kreativita a projekty postupují obzvlášť rychle. Teprve uprostřed měsíční fáze může jít trochu do tuhého. Znamená to zachovat chladnou hlavu a jít dál, i když možná ztratíte motivaci.  

Podle lunárního kalendáře byste nyní měli více sportovat a udělat si čas pro sebe. Zvláště se doporučují také výživné masky a ošetření pleti, protože pleť by měla účinné látky velmi dobře vstřebávat.

Úplněk

Kulatý, sluncem zalitý úplněk je vyvrcholením měsíčního cyklu. Je to velmi emocionální fáze, ve které se mnoho lidí cítí zranitelných, rozrušených a neklidných nebo pociťují silnou intuici. V závislosti na znamení zvěrokruhu, ve kterém se úplněk nachází, může vznikat napětí nebo intenzivní pocity štěstí. Kulatý Měsíc je ale také ideální čas, kdy se můžete zbavit negativních myšlenek, lidí a pocitů – pokud se s nimi rozloučíte, můžete snáze a soustředěněji začít další fázi. 

Pro úplněk jsou typické bolesti hlavy a nespavost – to znamená pečovat o své tělo. Předpokládá se také, že tato fáze zesiluje účinek pečujících přípravků, léků a podobně.

Ubývající Měsíc

S ubývajícím Měsícem ubývají i energie. Vše se trochu uklidňuje a je čas si po vší dřině vědomě odpočinout a nechat život prostě plynout. Za ubývajícího Měsíce byste neměli začínat žádné nové projekty. Je to také čas najít novou inspiraci a zasnít se – zjistit, co opravdu chcete a se kterými nápady je lepší se rozloučit. Na konci fáze, kdy je měsíc velmi tenký srpek a chystá se vstoupit do novoluní, se můžete také cítit trochu prázdní nebo ztracení, ale nebojte se, energie na konci lunárního cyklu sice klesnou, ale vrátí se začátkem novoluní. 

Podle lunárního kalendáře je snazší věci ukončit za ubývajícího Měsíce – třeba přátelství a vztahy, kterým se nedaří. Je to také vhodný čas na hubnutí, při cvičení vydržíme déle a vlasy rostou obzvlášť rychle. 

Zdroj: www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16407788/ - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat