Ochrana životního prostředí nestojí velké úsilí

Zastavit velké korporace, vyčistit moře, zachránit klima – zní to dost vyčerpávajícím způsobem, že? Ale spolupodílet se na ochraně životního prostředí nemusí stát mnoho sil.

I lidé s nedostatkem času a/nebo malou motivací k ochraně životního prostředí mohou podpořit ekologické hnutí velmi jednoduchými věcmi. A u většiny z nich ani nemusíte opustit pohovku.

Objednejte si regionální zeleninu

Jíte málo čerstvého jídla a zeleniny, protože jste líní chodit pořád nakupovat? Pak si zkuste předplatit zeleninový box. Jsou k dostání skoro všude, objednáte je rychle online a pohodlně vám je doručí až domů. Navíc většina krabic je vyrobená ze zachráněných potravin nebo organické zeleniny z místních zdrojů. Podpoříte tak regionální výrobce a poznáte výrobky, které by normálně ve vašem nákupním košíku neskončily.

Pijte vodu z kohoutku

Pijete vodu, ale stále vás unavuje nosit těžké balíky balené vody? Pak si jednoduše načerpejte z vlastního zdroje. S kohoutkovou vodou ušetříte peníze a vyhnete se spoustě odpadu v podobě prázdných lahví. Pokud si nejste jisti kvalitou vody, můžete za poplatek požádat nejbližší hygienickou stanici.

Přepněte na zelenou elektřinu

Věděli jste, že pouhými několika kliknutími můžete ušetřit přibližně 760 kilogramů emisí skleníkových plynů ročně? Se zelenými tarify za elektřinu snížíte tohoto zabijáka klimatu téměř na nulu. Změna trvá jen několik minut.

Odhlaste odběr reklamní pošty

Pravidelně vám chodí hora reklamní pošty, kterou pak musíte pracně třídit a likvidovat? Nepříjemné! Tak jednoduše odběr odhlaste. Stačí jen nalepit na schránku nápis „Nevkládejte prosím žádnou reklamu“. Snadno tak snížíte svou osobní horu papírového odpadu.

Prodejte to, co už nepotřebujete

Váš šatník je k prasknutí plný oblečení, které ani nenosíte. Myslíte si, že nezbývá nic jiného, ​​než vyhodit? Ne! Existuje mnoho míst, kde můžete prodávat své věci online. A pokud zadáte pouze osobní odběr, nemusíte ani chodit na poštu posílat balíčky.

Čistota s domácími prostředky

Došly vám čisticí prostředky a nechce se vám chodit do supermarketu? Pak se podívejte do své spíže – možná už máte vše, co k úklidu potřebujete. S octem, kyselinou citronovou, sodou, jedlou sodou a mýdlem jako základní výbavou odstraníte téměř všechny nečistoty. Navíc ušetříte spoustu peněz, obalového odpadu a plastů.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat