Nejbezpečnější ostrovy světa

Nejen válka na Ukrajině přinesla do světa nejistotu. Kam se tedy vydat na letní dovolenou? Nabízíme ostrovy, které jsou nejvíce bezpečné.

Válka v Evropě, přírodní katastrofy, korona, terorismus, rostoucí despotismus, sociální nepokoje – zdá se, že svět je stále nebezpečnější. Co to ale znamená pro naše cestovatelské plány v novém roce?

Zločin, politika, infrastruktura 

To nám může napovědět mapa rizik, kterou každoročně vydává britská manažerská poradenská společnost „Control Risks“. Ukazuje bezpečnostní faktory ve všech zemích světa: kriminalitu, politická nebezpečí a kvalitu kritické infrastruktury. Nejen podnikatelé, ale i rekreanti mohou z mapy rizikového světa vyvodit důležité závěry, aby se mohli rozhodnout, kam bezstarostně vycestovat a kterým zemím se naopak raději letos vyhnout.

Každý, kdo se podívá na mapu rizik 2023, si okamžitě všimne Ruska a Ukrajiny: Oba státy jsou zbarveny sytě červeně kvůli ruské útočné válce proti jejich demokraticky řízené sestře. Ale v roce 2023 by sotva někoho napadlo jet na dovolenou do těchto dvou zemí.

Kam se vydat na dovolenou

Nikoho asi nepřekvapí, že do první desítky žebříčku bezpečnosti se dostali země jako Dánsko, Finsko, Grónsko, Island, Lucembursko, Norsko, Švýcarsko a Slovinsko. Ale když se blíže podíváte na mapu rizik 2023, objevíte také několik fantasticky krásných ostrovních států, které se ukázaly jako extrémně bezpečné destinace: Mauricius a La Réunion u východního pobřeží Afriky, Kapverdy v Atlantiku západně od Senegalu, Marshallovy ostrovy v Oceánii a Samoa v Polynésii.

V těchto zemích je extrémně nízká kriminalita. Navíc se zde neočekávají žádné výrazné politické ani sociální nepokoje nebo násilí vůči cizincům. Bezpečnostní a záchranné služby fungují efektivně a infrastruktura je z velké části nedotčená. Zbývá (kromě nutných finančních rezerv) jen trápení s výběrem, kam byste se mohli v roce 2023 vydat!

Zdroj: www.traveloffpath.com/these-are-the-93-safest-countries-to-visit-in-2023/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat