Věková hranice, kdy už jsme pro život nudní

Že budete sexy a zábavní až do konce života? No, ostatní si to vás rozhodně myslet nemusí. Ve skutečnosti lidé stanovili věkovou hranici, která rozděluje vtipné a aktivní jedince od těch nudných a „vyčpělých“. Tušíte, jaké je vaše datum spotřeby? Záleží na pohlaví!

Ne každý má to štěstí, že vyzařuje charisma a přirozeně přitahuje opačné pohlaví, aniž by se o to nějak významně snažil – a to i ve vyšším věku. Ve skutečnosti je podle nedávné studie (1) většina z nás odsouzena k tomu, aby dosáhla svého vrcholu dobrodružnosti a charismatu ještě před čtyřicítkou.

Věk, kdy se láme chleba

Za zmíněnou studií (1) stojí Airbnb, webová služba zprostředkující pronájem ubytování. Ta vyzpovídala 2 000 lidí s tím, aby určila optimální věk pro nudu a vzrušení. Průzkum, který uveřejnily britské noviny Metro zjistil, že většina mužů dosáhne svého nudného vrcholu ve věku 39 let, kdy už pánové mají za sebou mnoho zážitků, jež považujeme za vzrušující. Ženy dosahují vrcholu „všednosti“ a jakého si „data spotřeby“ ještě dříve: ve 35 letech.

Znaky nudného člověka

Jak se takový nudný člověk charakterizuje? Nemá vlastní názory, mluví příliš mnoho nebo naopak příliš málo, pořád dokola dělá to samé, bývá pesimistický až negativní a do každé vtipné historky se zamotá natolik, až tratí pointu. Na druhou stranu průzkum zjistil, že lidé jsou nejvíce vzrušující ve věku 27 let. Konec dvacátých let je něco jako sladké místo mezi mladickou idiocií a odpovědností let třicátých, kdy je nejpravděpodobnější, že si zatančíme na barových pultech, skočíme bungee jumping nebo se probudíme se silnou kocovinou a ztrátou paměti z předchozí noci (1).

Doba, kdy se sex-appeal vrací

Z výpovědí dále vyplynulo, že mezi věci, které z vás dělají zábavného a zajímavého člověka, patří experimentování s novými koníčky, pobyt venku až do ranních hodin – ve všední den, rezervace spontánní dovolené, osvojení si nových dovedností, návštěva přítele bez ohlášení, změna práce, bláznivé nakupování, zkouška nového sportu či pozvání někoho blízkého na schůzku. Že na něco takového zrovna teď nemáte čas? Nepropadejte panice, na konci tunelu je světlo. Ukazuje se, že lidé jsou po svých 50. narozeninách znovu zábavní, a to, když se uvolní a dají průchod dalším, novým zkušenostem (1).

Zdroje: (1) www.metro.co.uk/2017/09/06/the-age-when-men-are-most-boring-has-been-revealed-6908006/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat