Vaše myšlení výrazně ovlivňuje úspěch

Úspěch je věcí přístupu. V mnoha životních situacích rozhoduje o tom, zda vyhrajete, nebo prohrajete. Proč tomu tak je a jak toho můžete využít ve svůj prospěch?

Ať už čelíte výzvám, chopíte se příležitosti, využijete nečekaných změn co nejlépe – to vše je věcí přístupu. Pro některé lidi je to snadné: Dostanou novou práci a přijmou ji. Musejí se odstěhovat z rodného města – a už plánují jeho první prohlídku. Firma je odvelí do zahraničí – a oni si nejprve koupí slovníček frází...

Ostatní se hádají, netroufají si nebo odmítají. To, co někteří vlastní a co jiným chybí, je sebeúčinnost. Ti, kteří mají vlastní účinnost, mají neochvějnou víru, že se dokážou chopit příležitosti a překonat výzvy. Takový člověk se nevidí v roli oběti, ale čerpá sebevědomí ze svých vlastních kompetencí.

Dobrá zpráva je, že osobní postoj lze ovlivnit – nejen zvenčí prostřednictvím zažitých úspěchů, ale také zevnitř. Pokud se například budete každý den přesvědčovat, že něco nezvládnete, nakonec to přesně tak dopadne. Takzvaná přesvědčení – neboli afirmace – ovlivňují naše myšlení a tím i náš postoj.

Jazyk formuje vnímání a postoj

Mimochodem, víra nemá nic společného s náboženským nebo ideologickým přesvědčením. Spíše jde o výroky a vůdčí principy, kterými můžete pozitivně ovlivnit a dlouhodobě změnit svůj vnitřní postoj a postoj.

Princip je jednoduchý: jazyk formuje vědomí. Těmito vnitřními postoji můžete usměrňovat své vnímání – a tím i své jednání. Pozitivní efekt se nedostaví po několika opakováních. Abyste dosáhli trvalého účinku, musíte si zapamatovat a vnitřně osvojit přesvědčení a mít je na paměti.

Všechno je to věc přístupu! 

Existují však přesvědčení, která vás posilují a motivují, a ta, která vám brání v realizaci vašich cílů a snů. Těch druhých se chceme zbavit. Zejména proto, že si mnoho lidí ani neuvědomuje, že podle takového (škodlivého) přesvědčení jednají.

Kromě přesvědčení, která nás blokují, existují i ​​ta, která nás pozitivně ovlivňují, motivují a inspirují. Úspěch nepřichází automaticky jako výsledek, ale takové postoje mají moc nás povzbudit, inspirovat. Dodávají nám více energie a sebedůvěry.

Převezměte kontrolu nad svým životem a věřte ve svůj úspěch. I když to zní jako klišé, funguje to! Všechno je to věc přístupu!

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat