Naučte se vnitřnímu klidu

V každodenním pracovním životě je napětí nedílnou součástí. Pokud se ale naučíte lépe vnímat sebe i ostatní, většinu výbušných situací předem zneškodníte – „principem lotosového květu“!

Lotosový květ se svými fenomenálními vlastnostmi je symbolem klidu. Je otevřený živinám, ale perfektně chráněný před škůdci. Výkon, který dokonce inspiruje nanotechnologii. Aplikováno na lidi to znamená velmi pečlivě přemýšlet o tom, co dovolíme a co ne. Není to snadné rozhodnutí, ale dá se naučit. Protože pokud dokážete rychle dešifrovat, co kolega nebo partner skutečně myslí, když dokážete rychle pochopit, zda jste vy sami situací ohroženi či nikoliv, dokážete reagovat i s nadhledem.

K většímu klidu přes větší sebeuvědomění

Pokud se chcete na deeskalaci předem spolehnout, je dobré si nejprve zjistit, kdo nebo co vás dokáže spolehlivě vytočit. Mohou to být domněnky a zákazy, které si s sebou nevědomě nosíme. Nebo chování, které bylo v minulosti velmi užitečné, ale nyní představuje obrovské překážky.

Zůstat klidný ve stresu je těžké, proto je nejdůležitější snížit hladinu stresu. Naučte se relaxační techniky jako jsou dechová cvičení, jóga, autogenní trénink, nebo meditace. Velmi prospěšný je také dostatek spánku, protože dobře vyspaní budeme mít hladinu podráždění mnohem výše. Stresové hormony jako kortizol se dobře odbourávají také sportem, prokazatelně zlepšuje náladu třikrát 45 minut pohybu týdně na čerstvém vzduchu. Psychiku také posiluje dobře fungující společenský život, setkávejte se proto s přáteli jak jen to je možné.

Co pomůže při vzteku?

Nikdy nás neštvou věci samotné, ale vždy jen myšlenky na ně. Vše je tedy o našem vnitřním procesu hodnocení – který můžeme ovlivnit praxí. Až budete příště na někoho nebo na něco naštvaní, zeptejte se sami sebe, k čemu to může být prospěšné. Možná najdete něco pozitivního i v negativním.

Pokud jste rozrušení, měli byste se nejprve pokusit uklidnit. Oprostěte se od dané situace a snažte se klidně dýchat. Ujasněte si, že toto je okamžik, který pomine. Zeptejte se sami sebe, zda pro vás bude toto téma stejně důležité i za rok.

Uvědomte si, co vás právě teď rozrušilo. O své reakci rozhodujete VY. Počkejte. Ne vše si zaslouží reakci a už vůbec ne okamžitou. 

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat