Zpoceným zádům při řízení se můžete vyhnout i vy

Pocení zad v autě je obvyklý problém, který tak trochu komplikuje naplánovaná společenská setkání. Už vás nebaví neustále se převlékat nebo se potýkat s mokrými koláči od krku dolů? Investujte do nápravy!

Kdo by to neznal? Zejména v teplejších dnech, kdy jezdíte dlouho a daleko, jsou zpocená záda nevítaným fenoménem. Pochopitelně, že autoklimatizace by v takovém případě měla pomoci, ale co když tomu tak není? Zde je několik tipů, jak se pocení zad během jízdy vyhnout.

Zadní bederní opěrka

Pokud hledáte levné řešení, věřte, že příslušenství pro bederní opěrku patří k nejlepším způsobům, které eliminují propocené košile a trička. Tento nástroj je navržen tak, aby dokonale pasoval na jakékoli autosedačky, a také se snadno připevňuje nebo odstraňuje.

Sedák s dřevěnými korálky

Zmíněný výrobek je určen pro cirkulaci vzduchu mezi zády a autosedačkou. Korálkový potah sedadla je také dobře známý masážní nástroj.

Ventilační chladicí potah

Další dobrá volba! Vzduch ventilačního chladicího potahu je nasáván ventilátorem v přední části sedáku a dále putuje přes výdechy sedákovou částí, až poté na zádovou část. Příkon je 4-10W.

Další věci, které můžete vyzkoušet

Kromě výše uvedených možností noste oblečení vyrobené z přírodních vláken. Syntetická vlákna jako polyester absorbují veškerý pot, a tak mu umožňují zůstat uvnitř oblečení, a dokonce skrz něj prosáknout. Naopak košile vyrobené z přírodních vláken, jako je vlna a bavlna, pot od těla skutečně odvádějí. Oblečení tak zůstane suché po celý den.  

Kupte si potah sedadla ze síťoviny. Síťovina je prodyšná a měla by umožnit snadnější schnutí potu a zároveň udržet záda chladnější. (S klimatizaci to funguje rychleji.) Mezi další oblíbená řešení patří i aplikace antiperspirantu – přímo na záda. Nebude-li zbytí, obstarejte si i přenosný ventilátor, který se dá zapojit do zapalovače cigaret nebo portu USB a namířit jej na záda tak, aby vzduch cirkuloval.

Nezapomínejte ani na pitný režim

Zároveň zůstaňte hydratovaní a po ruce mějte bavlněný nebo papírový ručník. To pro případ, kdy si potřebujete utřít pot z tváře nebo jiných částí těla. Dodržováním těchto tipů můžete zůstat v pohodě a pohodlí, a přitom si jízdu užívat.

Zdroje: názor autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat