Co dělá Feel Good Manager

Feel Good Manažeři jsou průkopníci a více než jen tvůrci zábavy a dobré nálady v práci. Vytvářejí spojení mezi zaměstnanci a vedením a starají se o větší pohodu v profesním i soukromém životě.

Pojem a profese Feel Good Management jsou stále relativně mladé. Především to znamená hodnotově orientovaný styl řízení, který nevidí lidi jako nahraditelné výkonné stroje. Je to koncept konzistentní hodnotové orientace, který přebírá otázky manažerů a zaměstnanců. Jde tedy o osobní příležitosti, jako je další rozvoj vlastního potenciálu, rozpoznání talentu a možnost prohloubit silné stránky.

Co dělají Feel Good Managers

Když lidé umějí cíleně využívat své silné stránky, jsou šťastnější, spokojenější a úspěšnější. Cítí se lépe v práci i obecně a jsou méně často nemocní. Zprávy zdravotních pojišťoven o absencích potvrzují, že stále více absencí je způsobeno duševním onemocněním. To je přesně to, kde přichází Feel Good Management a oslovuje lidi profesionálně i soukromě.

Feel Good Managers pracují neutrálně a nezávisle. Jejich úkoly jsou velmi různorodé, takže ve společnosti by měla být vytvořena samostatná pozice pro zajištění udržitelnosti Feel Good Management. Feel Good Manager podporuje zaměstnance a manažery holisticky, je mluvčím managementu a sbližuje různé generace a kultury.

Vyhrává každý

Základní profesní myšlenkou je, aby lidé byli osobně a profesně připraveni na budoucí téma nového pracovního světa, což je dosažení loajality zaměstnanců prostřednictvím jejich nadšení. Společnosti mají zase tu výhodu, že se stávají skutečným magnetem talentů v soutěži o dobré zaměstnance a utvářejí firemní kulturu udržitelným a pozitivním způsobem – pozitivní efekt pro obě strany. 

Tento profesní obor navíc zahrnuje cílený osobní rozvoj s cílem stát se tou nejlepší možnou a nejšťastnější verzí sebe sama. V nejlepším případě se objeví lepší pocit sebeúcty a pocit smysluplnosti práce. Lidé si zároveň obecně více uvědomují své potřeby a stále více se zaměřují na své duševní zdraví prostřednictvím osobní odpovědnosti.

Požadavky na pozici

Některé stavební kameny osobnosti jsou pro práci Feel Good Managera zásadní. Patří mezi ně například sebeúcta, empatie, mediační a moderátorské dovednosti, humor, pozitivní přesvědčení a schopnost motivovat a inspirovat. Dále je nutná konfliktní kompetence a zdravá dávka sebereflexe i znalost relaxačních metod a komunikačních technik. 

Nová práce se spoustou příležitostí

Profese Feel Good Manager je stále velmi mladá, dosud nebyla oficiálně uznána a není chráněna. Nedávno bylo jmenováno jedním ze 13 pracovních míst budoucnosti a podle kariérní bible se řadí mezi trendy profese. Důležitým přínosem je především pozitivní psychologie. 

Zdroj: názory autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat