Co vám okamžitě spraví náladu

Léto nebo alespoň teplé jarní dny stále nepřicházejí a my potřebujeme dobrou náladu! Máme pro vás okamžité pomocníky, kteří s krizí zatočí – okamžitě.

Ten fenomén určitě znáte. Skrytá nespokojenost narůstá a vy netušíte proč. Nebo přesně víte proč, ale rozhodně se situací nemůžete nic dělat. Váš vlastní život jako by se náhle zastavil. Potřebujete právě teď trochu inspirace na štěstí? 

Sepište si všechny svoje plány

Co chcete udělat? Vytvořte si svůj vlastní plán na blízkou i vzdálenější budoucnost. Najděte si vysněnou dovolenou a naplánujte výlety. Už jen myšlenky na to vás přivedou na lepší náladu.

Dejte si oživující koupel

Dejte si sprchu nebo koupel. Nejprve se nechte ohřát teplou vodou, poté se krátce osprchujte studenou. Nejprve pravou nohu, pak levou nohu. Pokud si troufáte, tak i pravou a pak levou paží. Koupele na zlepšení nálady s esenciálními oleji, jako je citron nebo pomeranč, mají účinek na zlepšení nálady.

Vědomě dýchejte 

Začněte věnovat pozornost svému dýchání. Pomalé, hluboké, rovnoměrné dýchání okamžitě zvýší krevní oběh v těle, takže budete fit a šťastní.

Dejte si pauzu

Udělejte si krátkou přestávku. Nechte své myšlenky plynout a jen je zpovzdálí 15 minut pozorujte, aniž byste se do nich příliš ponořili. Jen si jich všimněte a pak je zase nechte jít.

Usmějte se

Vytáhněte koutky úst nahoru a vaše nálada bude následovat. Jakmile se začneme usmívat – a to i bez zjevného důvodu – svůj mozek dokážeme ošálit. A najednou zjistíte, že se usmíváte už podvědomě – třeba proto, že myslíte na něco příjemného.

Vyspěte se

Rychlé zdřímnutí během dne vám také může dopřát nový začátek v neúspěšném dni. Dbejte však na to, aby to netrvalo déle než 20–30 minut.

Vyjděte na procházku

Vyrazte do přírody! Zážitky z procházky v přírodě z nás udělají společenštější a tolerantnější osoby a zvyšují naši toleranci k frustraci. Pokud nemáte za rohem hory ani moře, ponořte se do zeleně stromů. Lesní koupání má pozitivní vliv na psychiku a dokáže srazit stresové hormony zpět na nižší úroveň. 

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat