Afirmace jsou účinné v pozitivním myšlení

Pokud jste slyšeli o afirmacích, představa, že pár vět může magicky zlepšit váš život, působí trochu smyšleně. Ale co když je na každém šprochu pravdy trochu? Zde je důvod, proč jsou afirmace účinné – a silné!

Afirmace. Tajemné slůvko, které v sobě ukrývá obrovský potenciál. Ve skutečnosti se jedná o frázi, kterou si sami vyberete – a která ztělesňuje to, kým se chcete stát. Není pochyb o tom, že pozitivní myšlení sebezdokonaluje a opakování vašich afirmací během dne tak může transformovat myšlenkové vzorce a mentální postoje, což je dokonce podložené výzkumem (1).

Platí tedy, že pokud afirmaci začleníte do svého denního režimu, zbavíte se negativních myšlenkových vzorců a ulevíte své „mozkovně“, která má hodně práce s tím, aby se vyrovnala se vší tou úzkostí, stresem a sebepodceňováním.

Jak afirmace používat?

Afirmace jsou slibným způsobem, jak rekonstruovat omezující přesvědčení, protože pro začátek vyžadují pouze vaši pozornost a vědomí. Zvykejte si své afirmace jednoduše říkat nahlas, promýšlejte si je v hlavě nebo si pište deník. Pomalu, ale jistě začnete měnit způsob, jakým se zevnitř cítíte.

A aby byly fráze bylo co možná nejsilnější, vneste do nich co nejvíce srdce a emocí. Kromě toho si zkuste vizualizovat či procítit cokoli, co potvrzujete, když to říkáte. Také je nezbytné podložit svoji afirmaci sladěnou akcí. Pokud si kupříkladu říkáte, že se chováte ke svému tělu s láskou a péčí, ale netrávíte čas pohybem těla nebo sestavováním zdravého jídelníčku, jste nesynchronní a vaše afirmace ztratí svou účinnost.

Ideální doba

Své afirmace můžete opakovat kdykoli během dne, ale za nejlepší dobu se považuje ráno a večer. Afirmaci je pak nutné nejen procítit, ale i opakovat aspoň 21 dní. To je doba, kdy si mozek utváří návyk a buduje novou skutečnost. A že nevíte, jak by taková afirmace měla vypadat?

Příklady afirmací

Můj život je požehnaný.

Miluji se.

Stále se zdokonaluji.

Budu mít skvělý den.

Otevírám se příležitostem.

Můj život je bohatý a naplňující.

Věnuji se svému osobnímu růstu.

Každý den jsem lepší než ten předchozí.

Žádná výzva pro mě není příliš velká.

Každé ráno se budím s úsměvem.

Mé sny se plní.

Vytvářím si svou vlastní realitu.

To, na co se soustředím, už přichází.

Cítím klid.

Vždy překonávám překážky.

Věřím si.

Jsem úžasný člověk.

Znám svou cenu.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4814782/, www.cs.wikipedia.org/wiki/Afirmace






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:57
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat