Nejhorší barvy pro relaxační atmosféru

Je toho na vás v poslední době až moc? Po práci potřebujete efektivně odpočívat, abyste načerpali energii na další náročný den? Pak se vyhněte těmto pro vás nebezpečným, záludným barvám!

Domov rovná se klidné útočiště. Dům nebo byt je místem, do kterého utíkáte před stresem a tlakem vnějšího okolí. Pokud v něm chcete i maximálně a účinně relaxovat, přemalujte stěny. Tyhle se totiž podle profesionálních interiérových designérů s odpočinkem vůbec neslučují!

Červená a oranžová

Zatímco červená může být odvážnou designovou volbou, pokud navrhujete prostor, který je jako stvořený pro meditaci a zklidnění, dejte jí stopku. Energické barvy, jako je nejen červená, ale třeba i oranžová, mají tendenci nás nadchnout. Tato psychologická stimulace však ve výsledku u některých jedinců vyvolává úzkost a tlak na výkon. V případě, že se červené nechcete vzdát, zvolte terakotový odstín, který je přece jen méně dynamický a agresivní.

Žlutá

Jasně žlutý odstín ze začátku působí uklidňujícím dojmem, ale celkově tato barva pocit relaxace nevyvolává. Mysl uvádí do pohotovostního, možná příliš stimulovaného režimu, a proto je to vlastně jedna z nejhorších barev pro relaxační atmosféru. Amen.

Výrazné barvy nebo lesklé povrchy

Čím výraznější barva, tím menší pravděpodobnost, že vás nechá vydechnout. Takže ne, nemusíte jít proti proudu a vyjít vstříc odvážným trendům. Nepodléhejte dojmu, že je nutné, aby se se to ve vašem domově blýskalo od předsíně po koupelnu.

Velmi tmavé odstíny

Velmi tmavé barvy mají na některé lidi negativní emocionální dopad. Navzdory tomu, že jsou černé pokoje v posledních letech považovány za trendy záležitost, nedoporučují se pro hlavní obytné prostory, kde chcete dosáhnout příjemné atmosféry, která podporuje spojení a pozitivitu. Když už hledáte-li barvu, která je elegantní, ale zároveň uvolňující, a navíc vaše srdce tíhne k něčemu méně výraznému, zvolte sofistikované odstíny, jako jsou třeba ty tlumeně zelené.

Tip na závěr  

Pokud si nejste jisti, zda je vámi vybraná barva ta správná, skočte si na kávu do fast foodu. Společnosti rychlého občerstvení mají tendenci používat barvy, jež povzbuzují, podporují hlad a přitahují pozornost, což je přesný opak uklidňujícího účinku, ve který doufáte. Shoduje-li se tedy zamýšlený odstín s tím, který vidíte na stěnách, židlích nebo doplňcích v kterékoli uvedené provozovně, radši hledejte dál, nebo si nechte poradit od zkušeného bytového designéra.  

Zdroje: www.amerisleep.com/blog/best-and-worst-colors-for-sleep/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat