Jak odstranit skvrny od olivového oleje

Je úžasný, nepostradatelný a chuťově nezaměnitelný. Vaření s olivovým olejem je kulinářským zážitkem, ale také trochu rizikem – tedy aspoň pokud nenosíte zástěru. Víte, co udělat, pokud vám nějaká ta kapka přistane na oblíbeném tričku nebo košili?

A je to tam! Stalo se. Při přípravě chutného letního salátu se zálivkou z olivového oleje jste si potřísnili oblečení nebo koberečky. Naštěstí tyto tipy na odstraňování skvrn skutečně fungují!

Jak zachránit outfit?

Skvrnu vydrhněte tuhým mýdlem na nádobí, popřípadě tekutým saponátem. Znečištěné místo důkladně opláchněte, oblečení vhoďte do pračky, zvolte hlavní režim praní podle typu oblečení, ale zapněte funkci předpírky. Ta je kompatibilní s téměř všemi dalšími režimy, jako je ruční praní, bavlna nebo syntetika, a používá se právě v případech, pokud jsou věci velmi špinavé a mají tvrdohlavé skvrny. (Doba trvání režimu se pohybuje od 30 minut do dvou hodin, a to v závislosti na modelu pračky.) Ujistěte se, že skvrna po vyprání zmizela. V případě potřeby proces opakujte.

Pokud máte olivový olej na vlněné sukni či obleku, vyzkoušejte roztok z jednoho dílu mýdla na nádobí, jednoho dílu bílého octa a šesti dílů vody. Naneste na skvrnu a jemně po ní poklepávejte starým zubním kartáčkem. Počkejte několik minut a poté použijte čistý ručník, abyste vše osušili.

Skvrny od olivového oleje – na koberci

Odstraňte z koberce co nejvíce olivového oleje, aniž byste skvrnu rozšířili. Na „nehodu! naneste absorbent, jako je kukuřičný škrob nebo jedlá soda, a nechte asi 15 minut vsáknout. Odstraňte absorbent, který absorboval část olivového oleje, seškrábáním nebo vysáváním. V závislosti na tom, jak moc je neštěstí rozsáhlé, možná budete muset tento krok zopakovat.

Chcete-li odstranit veškerý zbývající olivový olej, použijte čistý bílý hadřík a suché čisticí rozpouštědlo. Poté skvrnu otírejte papírovou utěrkou, dokud se rozpouštědlo nevstřebá. V případě, že to nepomůže, připravte roztok ze dvou šálků studené vody a jedné polévkové lžíce prostředku na mytí nádobí a otřete místo čistým bílým hadříkem.

Zdroje: www.oliveoilsfromspain.org, www. pure.decorexpro.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat