Naprogramujte svůj mozek na štěstí

Být šťastný je jedna z věcí, kterou si většina lidí v životě dává jako svůj cíl. Dosáhnout toho můžete pomocí vhodné strategie.

Naše myšlenky jsou úzce spojeny s našimi pocity. Proto je náš mozek klíčem k našemu štěstí, protože pokud ho vyživujeme správnými věcmi, zajišťuje, že jsme vyrovnaní a spokojení. 

Náš mozek funguje zřejmě jako ten u Pavlovových psů. Když něco znovu a znovu vidíme, začne se nám to líbit a/nebo si to přizpůsobíme. Důvodem je to, že lidé od své přirozenosti milují pohodlí a známé věci, a to jim dávají pocit bezpečí. Ale bohužel to funguje jako obousečná zbraň – s dobrými i se špatnými věcmi, protože mozek nerozlišuje mezi dobrým a špatným. To je důvod, proč například děti, jejichž rodiče žili v toxickém vztahu, mají v dospělosti také tendenci vstupovat do toxických vztahů, protože to berou jako normu pro vztahy.   

Čím dříve si tedy uvědomíme, že fungujeme na principu toho, co známe, tím dříve můžeme činit chytrá rozhodnutí k odstranění toxických vlastností a návyků z našich životů, než si na ně definitivně zvykneme. 

Princip známosti pro více štěstí

Jak to udělat? Nejprve bychom si měli více uvědomovat své okolí. Musíme pochopit, jaký vliv na nás mají lidé a věci kolem nás. Pak je důležité, aby vaše prostředí bylo co nejpozitivnější. Obklopte se milujícími, pozitivními lidmi, kteří v ideálním případě již umí a žijí to, čeho chcete dosáhnout. Čím častěji jste „vystavováni“ tomuto dobrému chování, tím vyšší je pravděpodobnost, že je zkopírujete a budete šťastní. To rozhodně není snadné a není to úkol, který lze udělat přes noc. Za své štěstí jste ale zodpovědní jen a jen vy, tak to vezměte do svých rukou, zasloužíte si být šťastní!

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat