Věci, kterých se můžete zbavit a nebudete toho později litovat

Je pro vás vánoční úklid každoroční nezbytností? Rozlučte se s nepořádkem a pocitem viny. Věřte, že když vyhodíte tyhle věci, neštěkne po nich ani pes!

Vánoční úklid čehokoli může spustit záchvat úzkosti, například když si uvědomíte, že hrníček po prababičce, z něhož tak ráda pila kávu, nemá ouško. Stává se to každému z nás. Existuje však mnoho věcí, kterých je možné se zbavit s větší lehkostí. Od kuchyně po váš šatník, zde je několik příkladů, které vám noční můry v žádném případě nepřinesou. 

Prošlé jídlo

Opravdu chcete onemocnět? Kromě toho, že potraviny s prošlou dobou použitelnosti představují vážné nebezpečí bolesti žaludku, zabírají cenné místo ve spíži i ve vaší lednici. A to teď budete potřebovat na jiné laskominy – těsta, vaječné koňaky a bramborový salát.  Prohlédněte si celou kuchyň a zkontrolujte všechny police chladničky. Nezapomeňte projít koření, ani ono není věčné.

Prošlá medicína

Co je horšího, než se probudit s kocovinou po vánočním punči a zjistit, že váš lék na bolest hlavy má po tanečních? I když medikamenty s prošlou dobou použitelnosti nutně nemusí nebezpečné, bývají méně účinné. Zkontrolujte i své lokální léky, jako jsou masti, sirupy proti kašli, vitaminy a doplňky stravy.

Kosmetické produkty, které nikdy nepoužijete

Když už budete ve své lékárničce, mrkněte také na osobní kosmetické produkty. Všimli jste si té malé sklenice, která shromažďuje prach? Ačkoli jste do očního krému vkládala velké naděje, změnila se jeho konzistence i vůně, čímž riskujete alergické reakce, podráždění pokožky a rozvinutí dermatitidy. Pryč s ním! Není důvod cítit se provinile. Stejné pravidlo platí i pro hotelové vzorky. Buďme upřímní, to malé mýdlo na poličce v koupelně bude ležet ještě roky.

Oblečení s dírami a skvrnami

Ruku na srdce. Pakliže se stydíte kalhoty se zapranou skvrnou od oleje nosit mimo dům, proč je skladovat? Veškeré svetry se žmolky a trička s roztřepeným límcem už moc parády nenadělají. Zredukujte skříň a nechte v ní pouze to, v čem vypadáte hezky a v čem se cítíte dobře.

Stará prostěradla a ručníky

Prostěradlo, které je tak staré, že pamatuje Armstrongův let na Měsíc či minulé století, darujte do místního útulku pro zvířata. A přibalte k němu ručníky z prvního postgraduálního bytu. Ne, už nikdy nebudou sněhobílé a jejich savost a hebkost je jenom vaše zbožné přání.

Zdroj: názor autora – celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:01
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat