Vyhoření lze zabránit jednoduchým trikem

Pokud máte neustále pocit, že se na vás všechno valí, je čas vypnout – jinak vám hrozí vyhoření. Tento jednoduchý trik pomáhá!

Šéf je nepříjemný, doma s partnerem tichá domácnost a pak onemocní i dítě: někdy v běžném životě skoro nevíme, kde nám hlava stojí. Běžíme životem v neustálém tempu a úplně zapomínáme, že se občas musíme zastavit a uklidnit. Pokud se neustále cítíte vyčerpaní a už nemůžete vypnout, je nejvyšší čas něco udělat. Protože pokud budete takto pokračovat, můžete brzy spadnout do syndromu vyhoření.

Vyhoření nemá šanci

Naštěstí existuje opravdu snadný a bezplatný způsob, jak snížit hladinu stresu: choďte častěji na procházky do přírody! Pravidelný pobyt v přírodě prospívá nejen tělu, ale i duši. Chtěli byste pár příkladů? Už jen krátká procházka lesem dokáže výrazně snížit hladiny stresového hormonu kortizolu, snížit tep a krevní tlak a potlačit nervovou aktivitu související se stresem.

Po 90minutovém pobytu v přírodě se domů vrátíte uvolněnější, než jste vycházeli. Navíc se sníží aktivita v té oblasti mozku, která souvisí s úzkostí a depresí. A aby toho nebylo málo příroda zlepšuje také naši kreativitu a celé myšlení. 

Praktické tipy pro trávení času v přírodě

Nalákali jsme vás a už si obouváte boty? Vydržte! Máme pro vás několik tipů, jak co nejlépe využít pozitivní účinky přírody.

1. Udělejte si alespoň jednou za týden čas a užijte si přírodu. Může to být procházka, ale možností je také piknik u jezera.

2. Využijte svou dovolenou také k trávení času venku – udělejte si například výlet do hor nebo využijte turistické stezky.

3. Pokud jste v přírodě, soustřeďte se pouze na přírodu a sebe. To znamená, že vypnete pokud možno všechna elektronická zařízení a necháte se doprovázet zvuky – nebo lépe řečeno tichem – lesa.

Zdroj: názory autora






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat