Neschopnost usmívat se způsobuje deprese, varují vědci před botoxem

28.06.2010 | Zajímavosti

Úsměv a samotné usmívání, i když je vykonáno jaksi vědomě a usilovně, zlepšuje náladu. Pokud se člověk začne vědomě usmívat, po chvíli u něj dojde k zlepšení nálady. Je to podle psychologů vrozený mechanismus, který je však dnes výrazně ohrožen technikami plastické chirurgie.

Podle newyorských expertů je zvláště nebezpečný botox, umrtvující mimické svaly. Když se totiž člověk nemůže usmívat „fyzicky“, není schopen to prožívat ani vnitřně psychicky.

Nová studie z Columbia University prokázala, že obličejová mimika ovlivňuje emocionální zkušenost člověka. Osoba s omezenou schopností obličejové mimiky má také velmi omezenou schopnost vnímat různé emoce.

„S botoxem sice osoba může reagovat normálně na emocionální událost, jako třeba na smutnou scénu ve filmu, ale protože nebude schopen pohybovat svaly v obličeji, mozek nedostane adekvátní zpětnou vazbu o obličejové mimice,“ uvedl doktor Joshua Davis z Columbia University v New Yorku.

Při srovnávací experimentální studii osob s botoxem a bez botoxu první skupina po aplikaci umrtvující látky do obličeje vykazovala výrazný pokles vnímání síly emocí. A to pak především těch pozitivních.

„Pouhý akt vědomého usmívání může pomoci zvednout náladu a cítit se šťastně, zatímco mračení může náladu naopak zkazit,“ dodal Davis.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat