Konec zubních výplní. Nový gel obnoví zkažený zub

01.08.2010 | Zajímavosti

Nastává konec zubních výplní. Tvrdí to francouzští stomatologové, kteří vyvíjejí nový zubní gel, který dokáže vyléčit kaz a obnovit zpět zubovinu. Gel totiž podle francouzských expertů dokáže podnítit zubní buňky, aby se začaly znova množit a díru v zubu zaplnily.

Národní institut pro výzkum zdraví a medicíny v Paříži při vývoji gelu používal melanocyt stimulující hormon MSH. Ten francouzští vědci smíchali s poly-L-glutamovou kyselinou.

Směs pak změnili v gel a aplikovali na buňky v zubu a ty se začaly množit. V druhém kroku byl gel testován na kazy v zubech myší a opět úspěšně. Kazy a díry po nich zmizely už za měsíc. U lidí by se mohl gel aplikovat do tří až pěti let.

„V této oblasti už toho bylo v poslední době vyzkoumáno hodně vzrušujícího a toto je jeden z převratných objevů. Je to velmi slibné, ale musíme ještě počkat na výsledky klinických testů. Navíc gel budeme moci používat jen na drobné kazy,“ tvrdí profesor Damien Walmsley z Britské stomatologické asociace.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat