Neurotičky jsou plodnější a mají více dětí

13.06.2010 | Zajímavosti

Reprodukční úspěch člověka může být závislý také na typu osobnosti, zjistili experti z University of Sheffield. Když totiž srovnali plodnost mužů a žen s jejich typem osobnosti, vyšlo jasně najevo, že ženy s vysokou mírou neuroticismu a extrovertní muži jsou nejplodnější.

Ale typ osobnosti může ovlivnit nejen plodnost, ale také BMI dítěte. Ženy s vyšší mírou neuroticismu totiž častěji vychovávají děti s nižším BMI, což souvisí ale s nedostatečnou výživou potomků.

„Naše výsledky naznačují, že osobnost může předpovídat velikost rodiny různě u mužů a žen, takže muži s velkými rodinami mají jiné osobnostní rysy než ženy s velkými rodinami,“ tvrdí doktor Virpi Lummaa, jenž výzkum prováděl v Senegalu, kde bývají rodiny velmi početné.

Z výsledků analýzy je patrné, že ženy s nadprůměrnou mírou neuroticismu, které byly náchylné k úzkostem, depresím a náladovosti, měly o dvanáct procent více dětí než ty s podprůměrnou mírou. Ještě silnější vztah byl zřejmý u žen vyššího společenského postavení. U mužů naopak platilo, že ti nadprůměrně extrovertní, kteří byli velmi společenští a přátelští, měli o čtrnáct procent více potomků než muži podprůměrně extrovertní.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat