Laskání od ženy vzbuzuje v mužích hazardní chování

13.05.2010 | Zajímavosti

Ženy si často stěžují, že muži nejsou něžní. Snaží se pak svým protějškům laskání a něžnosti dopřávat, zadělávají si tím podle psychologů na problém. Na muže totiž v laskavých ženských rukách působí neuvědomované síly. Při pocitu bezpečí a fyzicky příjemné intimity se totiž začnou chovat hazardně.

V mužích se ve chvíli, kdy je žena laská a chová se k nim něžně, evokují vzpomínky na dětství, a jako děti si tak připadají. To s sebou nese také fakt, že nemusejí být tak zodpovědní a mohou více riskovat.

Psychologické pokusy a testy prokázaly, že podobný vliv nemá na muže pouhé potřesení rukou či rozhovor se ženou. Chování mužů se skutečně mění až ve chvíli, kdy se k nim žena chová fyzicky něžně a dotýká se především jejich zad.

Profesor Jonathan Levav z newyorské Columbia University to vysvětluje tím, že u dítěte při tělesném kontaktu s matkou dochází k vývoji smyslu pro dobrodružnost.

„Děti jsou mnohem ochotnější riskovat a zkoumat neznámé prostředí a divné situace tehdy, když se jich matka dotýká… A my jsme zjistili, že muži, kterých se dotýkaly ženy, se cítili bezpečněji a riskovali více než ti, kterých se nikdo nedotýkal. Ale platilo to jen v případě, že se jich dotýkaly ženy, u doteků od mužů tento efekt pozorován nebyl. Nejsilnější vliv byl zaznamenán při doteku ženy mužových zad, větší než při doteku mužovy ruky,“ tvrdí profesor Jonathan Levav.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat