Trpíte »spánkovým opilstvím«?!

Každý sedmý člověk po náhlém probuzení z hlubokého spánku vykazuje projevy změny osobnosti, zapomnětlivost, dezorientaci a někdy i násilné chování. Takový jedinec trpí spánkovým opilstvím, nejčastější poruchou související se spánkem. Zmatenost související s prudkým vzbuzením není nijak vzácná.

Mezi poruchami spánku je podle amerických vědců nejčastější a v populaci dost běžná.

„Tyto případy zmatenosti po probuzení nepřitahovaly tolik pozornosti, ale když si uvědomíme, že se v běžné populaci vyskytují v takové míře, je potřeba je dále zkoumat. Lidé se spánkovými poruchami či potížemi s psychickým zdravím by měli také vědět, že mohou něčím podobným trpět,“ uvedl autor výzkumu doktor Maurice Ohayon ze Stanfordské univerzity.

Spánkové opilství se také často projevuje při dospívání a souvisí se selháváním mozku, který se v pubertě prudce rozvíjí. Mezi osobami ve věku do třinácti let k ní dochází u sedmnácti procent jedinců. U dospělých však mívá vážnější průběh a může poukazovat na jiné onemocnění či závažnější potíže.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat