A sakra... Alkoholismus je dědičný!

Texaští genetikové objevili část DNA, která je zodpovědná za náchylnost k alkoholismu. Příslušný gen je dědičný, a tudíž děti rodičů, kteří měli problémy s konzumací alkoholu a byli na něm závislí, mají velkou pravděpodobnost, že pití lihu také propadnou.

Majitelé určitého genu jsou podstatně náchylnější k alkoholismu než ti jedinci, kteří tento gen (jeho variantu neboli alelu) nemají. Je tedy jasné, že je alkoholismus silně dědičnou vlastností.

Lékařům by mohly objevy genu pomoci při léčbě alkoholismu. Testem na přítomnost specifického genu v genomu pacienta by zjistili, zda se jedná o závislost podmíněnou geneticky.

Tyto objevy by mohly jednoho dne vést k lepší metodě vyšetření rizikových faktorů pro závislost na alkoholu u každého člověka, možná by tak bylo možné odhalit rizikové jedince ještě předtím, než alkoholu propadnou,“ tvrdí autoři výzkumu doktoři Adron Harris a Sean Farris z Texas University.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat