Bizarní soudní spor: Chci močit ve stoje, hájí se muž!

Německo už několik let šíří osvětu mezi močícími muži a snaží se je přesvědčit, aby si při malé potřebě sedali jako ženy. Většina pánů se totiž při močení ve stoje netrefí do mísy. A nejinak tomu bylo v případě jistého muže z Düsseldorfu, který močil ve stoje v pronajatém bytě. Moč stříkala kolem a poškodila vzácný mramor. Majitel požadoval úhradu škody. Nájemce se ale soudil a spor nakonec vyhrál.

Majitel bytu strh nájemci z předem zaplacené kauce tří tisíc eur náhradu za poškozený mramor. To se ale nájemci bytu nelíbilo a podal žalobu. Soud v Düsseldorfu mu dal za pravdu.

„Ačkoli se stále více rozšiřuje tento způsob močení, vykonávání potřeby ve stoje je pořád velmi rozšířené,“ uvedl ve vysvětlení svého rozsudku soudce Stefan Hank. Majitel bytu měl nájemníka předem varovat, že je mramor náchylný a že ho moč může poškodit. To ale neučinil.

Každý, kdo stále praktikuje tento dříve dominantní způsob vykonávání potřeby, musí očekávat občasné neshody se svými – zvláště ženskými – spolubydlícími. Ale většinou se nemusejí obávat o korozi mramoru,“ dodal soudce Hank.

V Německu se několik let šíří osvěta, která má ze „Stehpinkler“ (močícího vestoje) učinit Sitzpinkler (močícího vsedě). K dostání jsou dokonce ozdobné cedulky, které upozorňují na to, aby muži nemočili do mísy ve stoje. Řada německých domácností je má nad mísou na své toaletě, aby tak upozornila hosty, že si mají sedat vždy bez ohledu na to, jakou potřebu budou vykonávat.

Moč proudí z močového měchýře trubicí a začne rotovat, na špičce žaludu tak vychází velkou rychlostí ve spirále. Tato spirála způsobuje, že se moč rozstřikuje do stran. Navíc k deformaci proudu a rozstřikování dochází různou anatomií žaludu a ústí močové trubice. Většina mužů tak není schopna rozstřikování kapének moči do okolí kontrolovat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat