Komentáře k článku

vivi11 13.01.2017

na to netrpím

renda4141 12.01.2017

Hučením v uších netrpím.

Dana P 30.10.2016

mám hučení v uších asi 15let,zprvu to jěště šlo,střídalo se to jednou v levém podruhé vpravém uchu.Ted už to je někdy k nevydržení.Na ušním mi řekli že to v uších není ty že jsou v pořádku. Byla jsem poslána na rentgen krční páteře,tam mi zjistili sníženou plotýnku a to je vše co se mnou udělali.Tak sama hledám jak si pomoci.Zkouším Tišení Mingských Zvonu je to doplněk stravy v tabletách. Dostane se koupit v přírodní lékárně nebo v Pampelišce.Měla jsem je jednou povolilo mi to ,ale musí se používat delší dobu.Tak jsem si je zase koupila.Stojí 399kč.

K.B. 30.10.2016

Dotaz na may. Píšete, že používáte naslouchátko. Jen jedno nebo na obě uši ? Lékařka mě nutí na obě uši a to se mi nezdá. Pokud jen jedno, jak to vyhovuje ?

egret K.B. 31.10.2016

S nucením mám zkušenost. Díky své studentce jsem objevila "sluchové brýle" a naprostá spokojenost. Sundám hladce kdykoli je hluk příliš velký. Se sluchátky bych už byla dávno ohlušena úplně.

Janula 30.10.2016

Už hodně dlouho mn+ ječí v uších. Většinu života jsem pracovala v poměrně hlučném prostředí,tak to svádím na něj. Byla jsem s tím na ušním,tam mi řekli že dobrý,musím na neurologii. No a tam byla velmi nepříjemná doktorka,řekla že mně toho nezbaví. I když mám ještě k tomu rodinnou anamnézu-matka a bratr nádor na mozku-řekla že mě nikam nepošle,že vyšetření je moc drahé. Na něco musím umřít...>:(

egret Janula 31.10.2016

Jestli on ten tinitus někdy není o zacyklení. Jako bývá někdy zacyklená bolest - nervové synapse se nechtějí odpoutat, i když už důvod polesti pominul. Tady by to bylo zacyklené nervové spojení informující i zvuku, ačkoli jeho zdroj neexistuje. Mozek klidně dokáže vytvářet neexistující realitu. Pak je potřeba hledat cesty k rozpojení - jak někteří říkají, pomáhá jim masáž,ťukání prsty na lebku, zvuky, hudba apod.

borax 30.10.2016

Pokud je ovsem tinitus v uchu spojen s bolesti hlavy, spankoveho svalu, bolesti celisti a zubu, krcnich svalu, ad., s nejvetsi pravdepodobnosti mate problemy s celistnim kloubem v dusledku spatneho skusu. Pri priserne kvalite dnesnich ceskych zubaru, zejmena mladych absolventu, se nelze vubec divit, ze vam narusi skus (treba i rovnatky ci v dusledku brouseni zubu) i nervy v dutine ustni.

pidalin 29.10.2016

PS: Zajímavý ale je, že i přesto že mi píská v uších (hlavně teda v levym), tak furt slyšim líp než většina ostatních lidí. Dokážu ty tichý zvuky docela úspěšně odlišit od toho pískání. Máme tady třeba přejezd přes koleje asi kilometr daleko a občas slyšim jak to tam v noci cinká, nikdo jinej to neslyší.

pidalin 29.10.2016

Já mam pískání v ušíš po pár výstřelech bez sluchátek a po několika přehnaně hlasitejch koncertech a nepomůže na to nic. Jak už tu někdo psal, člověk se s tim musí naučit žít.

Megan 29.10.2016

tinitus má asi 5 let,zkoušela jsem všechno možné,nejlépe pomohla akupresura,ale jen krátkodozávěr: naučit se s tím žít..................Megan

mirek 28.10.2016

rok po různých léčebných pokusech vestibulárního vertiga hučí v uších, hlavně v klidu.

Fredy 28.10.2016

Tinitus mám 25 let,taky jsem se na začátku nemohl s tím smířit ale časem se dá na to zvyknout, prostě já a on si žijem vlastním životem;-)

Dana Fredy 29.10.2016

Stejné u mě, 28 roků, nejdříve proběhla léčba a nic ne nezměnilo. Časem si člověk tak zvykne, že ni to hučení a zvonění ani nevnímá

may 28.10.2016

Dobrý den hučení,pískání v uších mám jiz 6let dnes je mi třicet let a již dva roky nosím naslouchatko.bohuzel musim ric,léky ani jiné možné metody vám nepomohou.opravdu s vámi souhlasím je to na zbláznění...něco jiného bych brala kdyby mi bylo sedmdesát ale v pětadvaceti mi bylo hrozně.ještě hůř mi je když se dívám na svého syna a doufám ze ho to nepotka...*21*u nás je to dědičné přes generace matka,babička,tetičky atd...nenadelate nic

al may 29.10.2016

zkuste Bowenovy masáže, ale je to bez záruky, u někoho pomůžou ;-)

Milan 28.10.2016

Na tinitus mi pomohla přeslička a pár zrnek anýzu. 1/2 hodiny vylouhovat lžičku přesličkové natě s pár zrnky anýzu (asi 5-6), vlažné natáhnout do injek. stříkačky 2ml a polovinu stříknou do jedné a druhou polovinu do druhé nosní dírky a asi 2 minuty v záklonu propláchnout dutiny, poté vysmrkat. Několikrát opakovat. Tuto proceduru opakovat každý den, rovněž několikrát. Dále pít ledvinové, urologické čaje, nahřívat ledviny a páteř termofonem, cviky na krční páteř. Řešit pokud máte anémii (např. při hemoroidech). Je to zdlouhavý proces, ale je třeba vydržet. Měl jsem tak silný tinitus v jednom uchu, že jsem pomýšlel na nejhorší, veškeré vyšetření bylo o.k. Vyřešil jsem hemoroidy spolu s výše uvedenými postupy a dostal jsem se z toho. Chce to i psychickou pohodu a meditaci. Všem přeji, ať se tohotu hororu zbaví.

egret Milan 29.10.2016

Díky za návod. Mimochodem, uši prý s ledvinami úzce souvisejí. |I při nedoslýchavosti se doporučuje jejich čištění.

egret 28.10.2016

Nikdo neuvěří, jak sluchové potíže zhorší kvalitu života. Člověk pak zkouší všelicos. Mě pomáhá speciální masáž hlavy a muzikoterapie. Chcete-li můžeme to zkusit spolu. Držím všem palce a přeji hodně síly. egret na centrum.cz *5*

Hana 28.10.2016

Hučí mi v uších již 33 let,začalo to,když sem byla těhotná.v nemocnici mi řekli že sou na to léky ale nepomůžou.Ze začátku mi pomohly kapačky ale do měsíce se mi to vrátilo a od té doby již nepomohlo nic Začalo to v levém a pak i v pravém uchu.V začátcích sem myslela že se zblázním a že stím nemůžu žít.Nemůžu být v tichu.Někdy se to dá a někdy je to horší.Máte pravdu kdo píšete že se stím musí naučit člověk žít,ale zvyknout se nedá.

Ivulenka 28.10.2016

Hučí - piští, šíleně vysoký tón - mi v uších od 13 let. Vyšetření na neurologii, ušním, vše v poradku, dál nic. Doktorka mi předepsala hořčík, který hučení trochu na chvíli zmírnil. Teď je mi 37, už ho ani nevnímám. Před rokem mi zjistili diabetes, co jsem začala brát léky, se to zhoršilo. Doktorová řekla, že to lekama nebude... Ach jo. Ale zvyk je zvyk...*17*

Al Ivulenka 29.10.2016

vysoký ton je od jater, zkuste jaterní čaje, červenou řepu, syrovou, šumění je nedostatek ledvin z vyčerpání, i psychického

AM 28.10.2016

Dobrý večer, trápí mne tinnitus již 14 let, občas je to nepříjemné, ale člověk se s tím dokáže naučit žít jen tehdy, pokud to přijme jako součást jeho samotného! Nepokoušejte se proti tomu bojovat, ale přijměte to, jak to je. Diagnoza je to hrozná, léčení na to není. Těžko se přichází na příčinu, může to být stejně tak od rozpíchaných uších v dětském věku, jako problémy s krční páteří, jako mechanickým poškozením bubínku. Život je krásný i s tinnitem :-)

martin havran 28.10.2016

mužete skoušet co chcete nic nepomuže! snád někdo někdy na to příde!?

Květa 28.10.2016

Asi 15 let si myslím, že se z toho jednou musím zbláznit*21*. Všechny možné procedury k ničemu - pískání, hučení, syčení, zvonění - tinnitus nikdo neumí vyléčit což je v 21.století s podivem. Lítá se na měsíc, na to prachy jsou ale financovat vyzkoumání účinné léčby tinnitu asi není důležité, ačkoli kvůli tomu trpí kvalita života značné části lidské populace....prostě není žádné pomoci. Mám vážné obavy, že skončím jako B.Smetana - jeho ušní choroba se také postupně zhoršovala, až přešla v šílenství a zemřel v ústavu pro choromyslné.....

martin havran Květa 28.10.2016

uplně s Váma souhlasím!

Ivan 28.10.2016

Od roku 1996 mám pískot v hlavě, nemyslím si že je to v uchu. Zvuk je hlasitější než prostorový zvuk i zvuk při hovoru. Síla pískotu je kolísavá, mám pocit že v souvislosti s okolním tlakem. Bolí mne z toho hlava. Jinak jsem se ale s tímto hendikepem naučil už žít. Nejhorší to bývá v noci když se snažím usnout.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat