Prostreno.cz

Nejčastější výmluvy, kterými omlouváte vlastní lenost

Být královnou pláže a obdivovanou divou? Těm šťastným k úžasné postavě stačí genetické vlohy a nemusí hnout ani prstem. Jenže ostatním nezbývá nic jiného, než upravit jídelníček a přidat pohyb. Jenže má to háček. Výmluvy! Které používáte právě vy?

Podle Státního zdravotního ústavu je v ČR obezitou postiženo asi 25 procent žen, 22 procent mužů a nadváha obecně představuje potíž pro více než 50 procent populace středního věku.

Udává se, že vzestup výskytu obezity byl zejména v poslední dekádě minulého století velmi výrazný. Je totiž prokázán ve většině ekonomicky vyspělých zemí. Že nějaký ten špíček ještě nikomu neuškodil? Kdyby to bylo tak jednoduché!

Chronická onemocnění, u nichž je základní příčinou právě obezita, způsobila ve světě 60 % z 56, 5 milionů hlášených úmrtí. Bohužel, ani tohle některé osoby nepřesvědčí ke snížení denního příjmu jídla a zvýšení pohybové aktivity. Mimochodem, víte, jaké jsou nejčastější výmluvy většiny obyvatel?

Top 6 důvodů, proč to nejde

  • Nemám peníze. (Cvičení je drahé a já sotva vyjdu.)
  • Nestíhám, nemám čas. (Práce mě zaměstnává až příliš.)
  • Cvičení je k ničemu, nebaví mě.
  • Každý na mne při cvičení kouká. Necítím se dobře. (Nechci, aby se mi ostatní posmívali.)
  • Děti mne potřebují.
  • Začnu až zítra.

Co dělat, když vás výmluvy ovládají?

Je vám nějaká z těchto výmluv povědomá? Škoda. Bez cvičení je hubnutí delší a komplikovanější. Navíc pouze jídlem svaly nevytvarujete. Nedá se nic dělat, je nutné ušít si na sebe bič.

Můžete požádat kamarádku, se kterou se budete navzájem podporovat. Aspoň ze začátku. Totiž, není úplně vhodné „viset“ na blízké osobě a spoléhat se na to, že s vámi třikrát do týdne půjde cvičit. Najednou ji přepadne chřipka, zpozdí se v práci a nestihne to. Co pak? Pravděpodobně to vzdáte – jako většina lidí. Proto se „párujte“ s vědomím, že je to jen na chvíli. Jednou se osamostatnit musíte.

V případě, že vás trápí jiné věci (nedostatek peněz, čas, nízké sebevědomí), můžete cvičit doma. Stáhnou si cvičební program nějakého fitness trenéra je to nejmenší, co můžete udělat. Horší je to s vůlí. Abyste sami sebe „dokopali“, přistupte na systém odměn za úspěchy. Za první měsíc nového režimu si kupte třeba něco pěkného na sebe.

Co se týče času, ten se dá najít vždycky. Při oblíbeném seriálu se dá šlapat na rotopedu nebo jedním okem sledovat cvičební sestavu na monitoru počítače. Později, až si cviky budete pamatovat z hlavy, ubude vám jedna starost. Takže? Konec výmluv!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat