Prostreno.cz

Přírodní doping proti jarní únavě. Kopřivy a křen vás postaví na nohy

Venku je krásně, vzduch voní jarem a příroda se pomalu probouzí. Kouzelné, viďte? Jenže kdybyste neměli tak zoufale málo energie a necítili se úplně vyčerpaní, mohlo by to být lepší! Co dobít baterky třeba křenovým sirupem či bylinkovým čajem?

Znáte to, zase se cítíte jako po boji a řešení situace marně hledáte v kávě. Jenže co si budeme povídat, kofeinový nakopávač nelze užívat donekonečna! Náhradní řešení? Je jich hned několik a všechny pocházejí z lůna přírody. Který „nabíječ“ vás dostane z nejhoršího?

Kopřivové tajemství

Jestli to na vás působí jako čarodějný lektvar, nebojte, tak horké to zase není. Mladé vrcholky jarních kopřiv dobře operte, rozmixujte a šťávu přeceďte. Popíjejte vždy čerstvé, s vodou v poměru 1 : 1. Podle potřeby můžete dosladit medem či ochutit vymačkaným citronem. Recept pochází od našich prababiček a ty na něj nedaly dopustit!

Křenový sirup

Oloupaný křen nakrájejte na tenké plátky, postupně jej vkládejte do menší nádoby a prokládejte vrstvami cukru. „Poklad“ uložte na chladné místo a teď nezbývá, než vyčkávat. Křen po pár hodinách začne vylučovat šťávu, která se vám bude hodit nejen při zánětu průdušek, ale hlavně při jarní únavě. Dávkování jsou 3 lžíce denně.

Mrkvový nápoj

Pokud s příchodem večera „melete z posledního“, je tenhle vyprošťovák pro vás přesně to pravé. Suroviny jsou 4 větší mrkve, 1/2 litru mléka, 1 lžíce citronové šťávy a 3 lžíce medu. Mrkve pokrájejte na kousky a rozmixujte v mléce. Přidejte ostatní ingredience - a je hotovo.

Grepový zázrak

Minimálně třikrát za den si vychutnejte nektar z jednoho vylisovaného grepu. Tahle kúra je skvělý bojovník proti vyčerpanosti. Vysoké množství vitaminu C vás neskutečně nabije!

Speciální energetický čaj

K přípravě budete potřebovat 50 gramů pampelišky a stejné množství kopřivy dvoudomé. Na jeden šálek použijte dvě lžičky bylinné směsi. Nápoj si dopřejte vždy teplý, v ideálním případě ráno, v poledne i večer. Vězte, že s tímhle dopingem hravě proplujete i tím nejnáročnějším dnem. S úsměvem na tváři!

Mátová aromaterapie

Napadlo vás někdy zdolávat únavu pomocí máty? Vidíte, to je ta chyba. Když budete tuto bylinku zhluboka vdechovat, za několik málo okamžiků pocítíte výsledky. Dočkáte se přívalu energie, která vám tolik schází.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat