Prostreno.cz

Překyselení organismu. Místo léků volte tyto bylinky

Tělo překyseluje nevhodná strava (například maso, sladkosti, alkohol), životní prostředí, nedostatek pohybu, některé léky či napětí a stres. Co to znamená pro váš organismus? Pokud nebudete odkyselovat, zdravotní potíže na sebe nenechají dlouho čekat! Zkuste odstruskovací čaje!

Jedy a kyseliny by se v těle měly neutralizovat, neboť mají agresivní účinky. Při silném překyselení tělo nestíhá všechen „odpad“ odvádět, takže si část odvádí v podobě strusky. Co je to? Neutrální sůl vázaná na vodu a tuk. Jak se toho zbavit? Bylinky pomohou!

Andělika lékařská

Čaj z anděliky čistí krev a má močopudný účinek. Pomáhá proti nadýmání, mírní žaludeční a střevní potíže. Čajová lžička drobně nakrájeného kořene z anděliky se nechá přes noc louhovat v šálku studené vody, potom se krátce povaří. Denně byste měli vypít šálek.

Bedrník obecný

Čaj má výrazné detoxikační účinky, zbavuje tělo jedů nahromaděných při dlouhodobém chybném stravování. Pomáhá taky vylučování jedů získaných při dlouhodobém pobytu v prostředí zamořeném škodlivými látkami. Čajová lžička kořene se krátce povaří s polovinou šálku vína a nechá se 5 minut louhovat.

Bříza

Čaj z listů břízy je vhodné pít při kožních vyrážkách, které se objevují v důsledku překyselení organismu nebo zanesení jedy. Považuje se za jeden z nejlepších odstruskovacích prostředků. Lžička březových listů se zalije šálkem vroucí vody a nechá se 3 minuty louhovat.

Černý bez

Látky obsažené v tomto čaji úspěšně vyplavují jedy a strusky z organismu. Dvě čajové lžičky mladých sušených listů se spaří šálkem vroucí vody, čaj se nechá 5 minut louhovat, přičemž denně se pijí až 4 šálky.

Jmelí

Parazit, který pomáhá? To je jmelí, které patří k záchranářům při příliš vysokém nebo příliš nízkém krevním tlaku, což jsou typická „kyselá“ onemocnění. Dvě lžičky jmelí se vloží do šálku vody pokojové teploty a nechají se 6-8 hodin louhovat v zakryté nádobě. Denně se podávají maximálně 3 šálky.

Kopřiva

Pro jednoho plevel, pro druhého vzácný parťák v boji proti kyselosti. Akorát pozor. Kopřivová kúra by neměla trvat déle než 4 týdny. A postup? Čerstvá kopřiva by se měla řádně umýt, pak nasekat na malé kousky. Polévková lžíce bylinky se přelije vroucí vodou a nechá se louhovat po dobu 2 minut. Denně vypít 4 šálky.

Pampeliška

Ano, i pampelišku někteří nazývají plevelem, nicméně právě ona má taktéž silné odstruskovací a detoxikační účinky. Navíc povzbuzuje činnost jater a dodává organismu vitamin C a vzácné třísloviny. Lžička sušených pampeliškových listů a lžička sušeného kořene se spaří šálkem vroucí vody a nechá se 5-8 minut louhovat. Denně se pijí 3 šálky. Tak na zdraví!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat