Prostreno.cz

Koupel v mléce. Exotické rituály krásy, které byste měli kopírovat

Dovedete si představit, že se koupete v mléce? Tip inspirovaný Kleopatrou je pro mnoho ženy Evropy stále běžnější. Které další rituály vašemu vzhledu i psychice udělají nesmírně dobře, i když pocházejí z exotických míst?

Každá společnost má své vlastní rituály krásy, takže Evropan může kroutit hlavou nad egyptskými zvyky – a obráceně. Ale to vůbec nevadí. Hlavní je, že to funguje, ne? Chcete tip, jak být krásnější a spokojenější? Tady jich je hned několik.

Umění koupání jako způsob života

Hammam v arabštině znamená „horké vodní lázně“, ale tento termín skutečně odkazuje na nádherné veřejné lázeňské domy v Turecku a Maroku, ve kterých bylo zvykem koupat se týden co týden. Každá vesnice měla nějaké to místo, centrum společnosti a čistoty, kam lidé chodili odpočívat. Během relaxace si ženy mezi sebou vyměňovaly recepty a tipy nejen na krásu, ale i domácnost. Že to zní krásně?

Jedním z nejznámějších koupacích domů byl Haseki Hürrem Sultan Hamami v Istanbulu, jenž byl postaven v roce 1556. Traduje se, že ženy se vždy vydrhnuly od hlavy až k patě, obklopeny nádhernými mramorovými podlahami. Jejich pokožka byla velmi hladká a jemná. Taky si týden co týden dopřáváte peeling a chvilku o samotě – byť ve své koupelně? Pokud ne, přicházíte o hodně.

Koření na indonéský způsob

Mezi tradiční indonéské rituály patří procedura Lulur, která začíná koupelí nohou v mátovém odvaru. Následuje masáž směsí kurkumy a dalšího zdravého koření podporujícího obrušování odumřelé kůže a probouzení zářící pleti. I dnes, například v některých resortech na Bali, se Evropanky oddávají ošetření celého těla s pomocí jemného rýžového prášku, kurkumy a koření. Tato pasta se odstraňuje přírodním jogurtem. Dali byste si?

Péče o pleť v Koreji

Už jste někdy viděli ženu z Korey, která by nevypadala mladistvě – a měla problémy s pletí? Tak to bude tím, že korejské dámy praktikují takzvané dvojité čištění. Myjí si totiž obličej dvakrát denně, nejprve čisticím prostředkem na bázi oleje, pak čisticím prostředkem na vodní bázi, který odstraní veškeré stopy líčidel a stopy ropných produktů.

A stejně jako vy víte, co udělá déšť s vaším účesem, tak i ony mají na všechny výkyvy počasí návod – akorát se to týká pleti. Prostě ji poslouchají. Nepoužívají jeden a týž produkt každý den, ale podle toho, jak se cítí a co jejich pokožka potřebuje, sahají po správných „lahvičkách“. Taky máte se svojí pletí tak přátelský vztah?

Kokosový olej z Tanzanie

Kokosový olej se stal všudypřítomným, ale traduje se, že by se za něj mělo děkovat Zanzibaru v Tanzanii. Tamní ženy se podílejí na vzniku kokosového oleje úplně od nuly, učí se, jak se s ním zachází a co všechno umí. Proto i každé malé děvčátko ví, že chrání před sluncem a léčí kůži.

Krása z Francie

Francouzské ženy po staletí využívají mořské řasy a mořskou vodu. Říká se o nich, že jsou posedlé hmotností a celulitidou, takže často sázejí na suché kartáčování, jež stimuluje oběh a pomáhá v boji proti pomerančové kůži. Francie je také známá červenými rty, které jsou něco jako symbol pařížské elegance. Věřte, že je to víc než barva, jedná se totiž o ženský postoj, stav mysli a sex-appeal. Máte-li taky chuť proměnit se v sexy dračici, nejdřív svým rtům dopřejete peeling, ať se zbavíte odumřelých šupinek kůže.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat