Prostreno.cz

Zkuste manikúru horkým olejem. Zbaví vás záděr a suché kůže

Trápí vás vzhled a zdraví vašich nehtů a kůžičky okolo? Přejete si, aby byly pevné, hladké a atraktivní? Pak dejte šanci manikúře horkým olejem! Zbaví vás i záděr nebo suché kůže.

Manikúra horkým olejem je jedním z nejúčinnějších kosmetických ošetření všech dob. V podstatě není lepší způsob, jak hýčkat svoje nehty – i v pohodlí domova. Nutné je to zvlášť v případě, když se u vás vyskytují kožní praskliny a pupínky a vaše nehty jsou křehké a slabé. Jak se všemi těmito neduhami zatočit?

Pár minut relaxu s neuvěřitelnými účinky

Připravte si misku vhodnou k použití v mikrovlnné troubě. Smíchejte slunečnicový a ricinový olej a přidejte i pár kapek mandlového a olivového oleje. Celkové množství použitých olejů by mělo být takové, abyste všech 10 prstů pohodlně ponořili do připravené lázně.

Cenný přídavek z lékárny

Pokud po ruce máte ještě kapsli vitaminu E, neváhejte ji použít. Éčko patří k nejdůležitějším antioxidantům, chrání buňky před volnými radikály, oxidačním stresem a zároveň pomáhá zpomalovat stárnutí buněk. Vše promíchejte a směs nechte ohřát v mikrovlnné troubě (přibližně 30 sekund). Poté se ujistěte, že olej není příliš teplý.

Pokud tomu tak není, ponořte nehty do mističky a počkejte, až se olej úplně ochladí. Užívejte klidu a nechte do sebe „nasát“ výživu. Přijde-li vám, že je proces příliš rychlý, olej ohřejte znovu a proceduru opakujte. V závěru naberte trochu oleje do rukou a vmasírujte jej dlaní a všude tam, kde cítíte, že je to potřeba. Jakmile skončíte, umyjte si ruce čistou vodou a otřete je papírovou utěrkou. Celé to můžete pojmout jako rituál před spaním – dvakrát týdně. Co tím získáte?

Benefity, které poskytují jen horké oleje

  • Pravidelná manikúra horkým olejem zabraňuje příliš rychlému a nechtěnému zrání nehtů.
  • Pokud během olejové lázně masírujte kůži, ve skutečnosti zlepšujete krevní oběh a podporujete zdraví pokožky.
  • Manikúra olejem dlouhodobě a preventivě působí proti kožním problémům, vyčistí a odbarví nehty. Také zbavuje zbytků tónovacích laků.
  • Vaše nehty budou čistší, silnější a odolnější vůči poškození. Nestojí to za těch pár minut odpočívání v misce nahřátých olejů?





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat