Prostreno.cz

Olivový olej se hodí nejen v kuchyni. Umí třeba osvěžit unavené nohy

Pohled na unavenou pokožku, vrásky, nevýrazné řasy a lámavé nehty vás přesvědčil, že jarní zkrášlovací restart již nelze odkládat? Vyřešte všechny tyto patálie jedním šmahem a svezte se na olivové vlně. Je to sázka na jistotu!

Olivový olej patří mezi nejstarší oleje vůbec a hraje v dějinách lidstva důležitou roli. V průběhu času se pomalu přicházelo na kloub všem jeho blahodárným účinkům na lidský organismus, a proto se olivovník stal hraničním a posvátným stromem, symbolem míru, krásy i věčného mládí. A něco na tom bude! Jak vám bude prospěšný?

Přirozeně dlouhé řasy

Už vás nebaví nakupovat drahé řasenky, které slibují efektivní prodloužení řas i průvan při mrknutí? Jděte na to od lesa. Respektive z kuchyně! Každý večer před spaním si opatrně vatovou tyčinkou naneste pár kapek oleje přímo na řasy. Na jejich výrazné zhuštění je taky skvělý fígl – přidejte k němu i trochu vazelíny, výsledek je patrný okamžitě. A když už jste u toho, trochu toho daru z oliv aplikujte také pod oči – zjemňuje to vrásky.

Nehty jako ze žurnálu

Trpíte-li na záděry, což není úplně vizuální terno, vsaďte na olivový olej. Promasírujte si jím nehtovou kůžičku, která po jeho zásahu zesílí, ale zároveň bude jemnější. Co se týče nehtů, jistě si oblíbíte vlastnoručně vyrobený zkrášlující prostředek. Stačí smíchat 250 mililitrů vlažného „oliváče“ se 4 lžičkami citronové šťávy. V této lázni pravidelně namáčejte prsty, efekt bude viditelný velice brzy.

Ruce k zulíbání

Směs oleje a dětského zásypu je parádní mazadlo, po kterém je pokožka pružná, jemná a zdravá. Pokud máte na rukou suchou a nepříjemně se odlupující kůži, i na to existuje lék. Skládá se z oleje a cukru. Nejprve si umyjte ruce mýdlem, vetřete do nich vzniklou pastu a zbytky opláchněte vodou. Jako finální tečku použijte hydratační krém.

Svěží a odpočaté nohy

I dolní končetiny si zaslouží patřičnou péči. Co je nesmírně osvěží a zároveň zbaví zápachu? 1 lžíce oleje, 1 lžíce cukru a 1 lžíce mátových listů. Po masáži tímto přípravkem se vaše chodidla ocitnou v sedmém nebi. Zvláště potom, co je osušíte nahřátým ručníkem.

Hebké tělo bez chybičky

Hydratační olej s nádechem heřmánku je ta pravá láskyplná péče - zejména pro citlivou pokožku. Jak si ho připravit? 50 gramů květů heřmánku důkladně rozmačkejte v hmoždíři, přesypte do skleněné lahve a zalijte půl litrem olivového oleje. Zhruba 10 týdnů nechte výtvor odležet na slunném a teplém místě. Po uplynutí této doby olej přefiltrujte. Vězte, že se vyplatí čekat…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat