Prostreno.cz

Zelený čaj pro krásné vlasy i nehty

Každá z nás touží po krásných vlasech, jemné pleti a pěstěných nehtech. Nemusíte se spoléhat jen na drahé kosmetické přípravky, hýčkat své tělo můžete i s obyčejným zeleným čajem. Obsahuje vysoce kvalitní antioxidanty, které zpomalují stárnutí pokožky a chrání ji před poškozením UV zářením. Vyzkoušejte účinky zeleného čaje i na svém těle.

Podle vědecké studie zelený čaj omlazuje pokožku a může být použit k léčbě kožních onemocnění a drobných poranění. Obsažené antioxidanty, chrání pokožku před volnými radikály a zmírňují příznaky předčasného stárnutí, jako jsou vrásky a pigmentové skvrny.

Pravidelná konzumace zeleného čaje je přínosná nejen pro naše tělo zevnitř, ale i navenek. Dva až tři šálky zeleného čaje denně jsou prospěšné pro zdraví vlasů, pokožky i nehtů. Navíc můžete vyzkoušet i jednoduché zkrášlující triky.

Pro krásné vlasy

Pokud jde o vlasy, zelený čaj obsahuje katechiny, které pomáhají blokovat DHT (dihydrotestosteron), což je jedna z hlavních příčin ztráty vlasů. Podpořte růst svých vlasů jednoduchou ošetřující kúrou.

Vezměte 3 až 4 šálky zeleného čaje, v závislosti na délce vlasů. Nechte čaj vychladnout. Nalijte jej na vlhké vlasy a nechte 10 minut působit. Poté si vlasy umyjte jemným šamponem. Kúru opakujte nejlépe dvakrát týdně.

Pro krásné nehty

Zelený čaj podporuje zdravé a pevné nehty. Zabraňuje jejich nevzhlednému zbarvení. Pro svoje nehty připravte jednoduchou lázeň ze zeleného čaje, budou přirozeně lesklé a nebudou se lámat.

Do teplého šálku zeleného čaje přidejte pár kapek oleje z pšeničných klíčků a nechte vychladnout. Do připravené směsi namočte nehty  a nehte působit 10 až 15 minut, poté ruce opláchněte vlažnou vodou. Opakujte dvakrát týdně.

Pro krásnou pleť

Zelený čaj působí na pleť nejen díky vnitřnímu užívání, ale má i své značné účinky zevně. Vyzkoušejte jednoduchou pleťovou masku ze zeleného čaje, vaše pleť bude svěží a hydratovaná.

Smíchejte 1-2 lžičky sypaného zeleného čaje s 1 lžičkou medu. Přidejte pár kapek citronové šťávy a důkladně promíchejte. Hotovou masku aplikujte na obličej a krk, nechte působit 10 minut a poté obličej opláchněte vlažnou vodou. Nejlepších výsledků dosáhnete, když masku budete opakovat dvakrát týdně.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat