Prostreno.cz

Konec mastných vlasů a hrubé pokožky

Ovesné vločky patří mezi levné a dostupné potraviny, o jejich přínosu pro naše zdraví ani nemluvě. Ale napadlo vás využít je někdy jinak než tradičně v kuchyni? Máme pro vás několik tipů, jak využít ovesné vločky na domácí zkrášlující procedury.

Ovesné vločky mají hned několik výhod, které ocení vaše nehty, vlasy i pokožka. Jsou bohaté na bílkoviny, biotin a vitaminy skupiny B.

Na mastné vlasy

Pokud se vám rychle mastí vlasy, tak jistě oceníte suchý šampon z ovesných vloček, který je nejen šetrný k vašim vlasům, ale také k pokožce hlavy. A co je nejdůležitější, že si ho vyrobíte doma, za pár korun a během chviličky.

Budete potřebovat:

  • 1 šálek ovesných vloček
  • ½ šálku jedlé sody

Vločky namelte na jemný prášek, poté smíchejte s jedlou sodou. Hotový suchý šampon, uchovávejte v dobře uzavřené nádobě. Použití je velmi snadné, jednoduše šamponem posypte mastné vlasy a poté důkladně pročešte kartáčem na vlasy.

Zvláčňující koupel pro hebkou pokožku

Ovesné vločky mohou být použity jako čisticí, hydratační, zklidňující a ochranné protizánětlivé činidlo. Vysoká koncentrace škrobů a beta-glukanu je zodpovědná za ochranu pokožky, navíc zadržuje vodu a zanechává pokožku dlouze hydratovanou. Studie z roku 2012 uvádí, že vločky jsou účinné i při léčbě atopického ekzému.

Dopřejte své pokožce výživnou koupel z ovesných vloček. Naplňte si vanu teplou vodou a vsypte do ní 1 až 2 šálky ovesných vloček. Namočte se do vody a odpočívejte alespoň 15 minut. Poté pokožku opláchněte tekoucí vlažnou vodou. Relaxační lázeň si vychutnejte 1 až 2krát týdně, vaše pokožka bude vypadat zdravě a bude jemná do dotek.

Ruce jako z bavlnky

Trápí vás suché a hrubé ruce? I na tento problém můžete použít ovesné vločky. Smíchejte 2 lžíce namletých ovesných vloček s ½ čajové lžičky medu a olivového oleje, nakonec přidejte pár kapek vody. Vzniklou směsí masírujte ruce, poté nechte působit 15 až 20 minut a opláchněte vlažnou vodou. Nejlepších výsledků dosáhnete, když postup budete opakovat pravidelně jednou týdně. Pro extrémně suché ruce, můžete přimíchat ještě lžící měkkého tvarohu. A tady se nebojte a zvolte ten poctivý tučný!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat