Komentáře k článku

Zdenka 15.06.2017

Je to naprostá pravda a kdo má tu možnost zmírněte pracovní tempo.Já makala od střední školy 25 let .A ve svých 47 letech jsem na tom zdravotně velice zle.A to jsme si chtěli s manželem užívat jak vyletí děti z hnízda.

irena 13.06.2017

Já bohužel nesedím v kanceláři a na pul úvazku bych byla v práci houby platná!

Jiřina 13.06.2017

Tak nevím jestli se mám smát či brečet. Dobrá rada nad zlato odborníku. A co lidé nad 50? Asi jsem mimo realitu - a to pracuji v kanceláři, nároky nejen ve znalostech neustále stoupají, množství práce samozřejmě také. Odborník nás pravděpodobně chce jen naštvat. U mne se mu to podařilo.

Hanka Jiřina 13.06.2017

Vyhodili mě v padesáti, ani ne kvůli věku, spíš že to místo chtěli pro svoje známý, samozřejmě je to velká nejistota, mám různý šolichy, vyzkoušela jsem si dost toho o čem jsem uvažovala dělat, když jsem chodila pořád na plný úvazek, ale na to nikdy nebyl čas, protože nevydělám dost, abych jela na živnost, tak jsem u toho na pracáku, protože jsme na domácnost dva, tak nám peníze stačí - nekupujete po cestě z práce spoustu blbostí, co nepotřebujete, doma si všechno udělám, takže klídek pohoda, no zkrátka je to bezva, jen to u nás ještě s těma zkrácenejma úvazkama nefunguje, a pak nejdou člověku ty odvody, ale na druhou stranu, co kdy jak bude, kdo to ví :), takže jedině souhlasím, i když se vám to mladším nezdá, ale to jen ve 30 si myslíte, jak budete makat a uděláte kariéru, a pak zjistíte, že jen jezdíte tam a zpátky a prachy bere, ten co si z vás dělá ve státním soukromýho otroka :) - např. moje naštěstí už minulá praxe, takže jim děkuju

Ivana 13.06.2017

I já naprosto souhlasím.Také pracuji v nemocnici a o tomto se nám může jen zdát.V tomto čase,kdy se naší vládě povedlo způsobit nedostatek sester tím,že upravili systém vzdělávání,je nás opravdu málo.tudíž jsme v práci pořád.A o ohodnocení naší práce ani nemluvím.Na poloviční úvazek bych se opravdu neuživila.je to smutné,ale je to bohužel tak.Takže článek je opravdu velmi vtipný.Zdravím

věra čiháková 13.06.2017

zkrácený ůvazek málo kdo nabízí a za ty peníze se to nedá ani dělat mě by se to určitě líbilo je mi skoro 50 takže toho mám někdy dost a představa,že ješte 15 let mě děsí,ale na zkrácený by jsme určite nevyšly s penězy už takhle je to děs

Alena Marková 13.06.2017

A to naši politikové chtějí, abychom pracovali do 70 let....*21*

Simkins 13.06.2017

Už pomalu 12 let makám na 3 směny a manuálně...to ze mě za chvíli bude asi cvok....sem tam nějaký ten přesčas...jak bych si pískala, kdybych dělala "jen" 40 hodin týdně a ještě v kanclíku ;-):-)

zdena 13.06.2017

tak holt po čtyřicítce z kanceláře na tři směny k pasu tam je to v pohodě do 65

Martina 13.06.2017

Cožpak v létě by to šlo,hmm ale v zimě tráva neroste a seno je tvrdé na skus.*4**4*

Alena 13.06.2017

Přesně jak napsal p.Rudolf je mi 58 a už nemůžu.Mám těžkou práci psychicky i fyzicky,ale nemohu si dovolit poloviční úvazek.Neměla bych na jídlo a nebo opačně na nájem.

Maruška 13.06.2017

Rozhodně výborný nápad,že mi to nedošlo. Nemůžu sice dělat obden,ale v rámci zdraví odkroutím denně jen 4 hoďky a budu fit.Díky<3

Frank Tailor 13.06.2017

Tak prodloužili odchod do důchodu na 65 let a ve čtyřiceti uvažovat o zkráceném pracovním úvazku ? Trochu protichůdné myšlení. Podle pisatelky asi v padesáti budeme pracovat na poloviční úvazek a v šedesáti jenom 2 dny v týdnu.Pak bude pracák nejvytíženější "fabrika" v republice.;-);-);-);-)

Julie Frank Tailor 13.06.2017

Proč by měl být pracák nejvytíženější, to je pěkná blbost. Vždyť čím víc lidí bude dělat na kratší úvazek tím víc lidí bude mít zaměstnání.

Rudolf 13.06.2017

Je mi 60. Už nemůžu a stejně do práce musím, pokud chci mít v důchodu alespoň na to nejnutnější. Věk odchodu do důchodu je stanoven tak, aby se ho ve zdraví téměř nikdo nedožil. Zničit lidem zdraví, tak, aby umřeli co nejdřív po dosažení důchodového věku. To je podstatou penzijního systému ČR.

Julie Rudolf 13.06.2017

Pěkný večer, právě, že se těžko dožiji důchodu, na co se tedy honit za penězi kvůli výpočtu důchod. To raději dělám na kratší úvazek a žiji klidněji, tedy spíš mi to pomáhá přežít, více odpočinku.

Lenka 13.06.2017

Velice vtipné. Už vidím zaměstnavatele, jak se na mě bude tvářit, když budu požadovat kratší úvazek, protože odborníci řikalííííí... to si zaťuká na hlavu :)

Libor 13.06.2017

Autor poněkud mimo realitu ne? :-/

Lojza 13.06.2017

Ta co to napsala žije asi někde jinde. Slušně řečeno je to "dojnice" :-)

ellen 13.06.2017

Tento článek je buď provokace, nebo je paní autorka úplně mimo realitu (když to řeknu slušně). Pracuji v nemocnici, což obnáší nejen plný úvazek, ale ještě tak 30 - 40 hodin měsíčně navíc. Volný víkend 1x za měsíc. 12-ti hod. směny, ranní, noční. Málo lidí, takže dovolená se vybírá po jednotlivých dnech nebo dokonce po hodinách. Zkrácený úvazek je utopie, to nedostanou ani matky s malými dětmi, které dojíždějí. Po čtyřiceti letech takové práce je člověk totálně na dně a je rád, když se dožije důchodu, a ve zdraví to není. Takže si "chytrá" poradkyně může své "skvělé" rady strčit za klobouk, dokud si na vlastní kůži nevyzkouší SKUTEČNOU práci!

Markéta ellen 13.06.2017

Naprosto souhlasím. Také pracuju v nemocnici a 40 hodin práce týdně bych brala jako luxus. Běžě 60 hodin za měsíc navíc a to nepočítám odpolední směny do večera a příslužby na telefonu.

Karel 13.06.2017

paní redaktorka asi bere 100 000 měsíčně, s tímhle platem by se dalo totiž i se zkráceným úvazkem (a s nějakým snížením mzdy) uživit rodinu se dvěma dětmi a s jejich koníčky atd...

Anna 13.06.2017

Jeste by mi ti chytri odbornici mohli rict kde pak vemu na najem. Za takove rady bych je povesila......

Bořek 13.06.2017

Paní Kristýna Vágnerová evedentně pracuje z domu a dala si o dva talířky vtipné kašičky navíc......ráno si zajde k pekaři pro čerstvý rohlíček a ono nic-pekař také pracuje doma a půjde vysypat odpadkový koš-a ejhle popelnice plné-popeláři "samože"také pracují z domu na zkrácený úvazeček.........no mám dostXDXD

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat