Prostreno.cz

Meduňkový éterický olej. Co o něm ještě nevíte

Že olej z meduňky je dobrý jen na spaní? Ale kdeže! Účinně si poradí také s akné, záněty, bolestí a plísňovou infekcí. Rovněž by vás mohlo zajímat, že díky němu snáze překonáte i premenstruační syndrom!

Jste příznivcem aromalamp a vonných olejů, které vmžiku osvěží a zútulní celou domácnost? Pak ve vašem arzenálu jistě nechybí ani ten meduňkový, jež se vyznačuje příjemnou vůní podobnou citrusu. Ovšem znáte jeho schopnosti? Možná budete překvapeni, co všechno má v malíku a jaké výhody se v lahvičce s tekutým pokladem skrývají! Kterou přivítáte s otevřenou náručí?

Léčba neduh ve svěžím rytmu

Trpíte na různé záněty a s příchodem podzimu se obáváte nejhoršího? Pokud se necháte unášet na meduňkové vlně, můžete starosti ohledně vašeho zdraví směle hodit za hlavu. Závěry několika vědeckých studií totiž prokázaly, že tento zázračný éterický olej si se záněty snadno poradí, a to samé platí i v případě bolesti a otoků. Kromě použití ve zmíněné aromalampě se dá aplikovat i lokálně, nebo přidat do koupele.

Podpora krásné a zdravé pleti

Akné, ekzémy, vyrážky či plísňové infekce? S těmito nechtěnými „ozdobami“ už nemusíte utíkat k odborníkovi a žádat ho o radu. Pomoc vám poskytne i meduňkový olej, který má antibakteriální účinky, jež kožním patáliím zatnou tipec. Urychluje také hojení ran, což se rozhodně počítá.

Zmírnění příznaků premenstruačního syndromu

Těžký úděl žen, zvaný jako PMS, zná na vlastní kůži převážná většina zastánkyň něžného pohlaví. Mezi jeho nepříjemné projevy patří nesoustředěnost, přecitlivělost, podrážděnost, citlivost a bolest prsou, zvýšená chuť k jídlu, potřeba spánku i únava. Jak si tohle období ulehčit? Odpověď je meduňkový olej. Ze závěrů amerického průzkumu publikovaného v časopise Ošetřovatelství a porodní asistence vyplývá, že právě on uklidňuje symptomy PMS jako nic jiného.

Zlepšení nálady a psychické rovnováhy

Silné antidepresivní a sedativní schopnosti bylinkového olejíčku s citronovým aromatem bojují proti depresi i úzkosti, zahánějí splíny všeho druhu a tím zlepšují náladu. Nevěříte? Australští odborníci z univerzity v Melbourne mají díky své studii jasno! Tak na co ještě čekáte? Stačí zapálit svíčku, nakapat pár kapek a hned se budete na svět zase usmívat…





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat