Prostreno.cz

Způsoby, jak využít kurkumu pro svou podrážděnou pokožku

Máte podrážděnou pokožku? Svěřte se „do rukou“ kurkumy. Jako bonus získáte hydrataci, pořádnou dávku výživy a ještě se zbavíte tmavých skvrn na obličeji. Hodit se vám bude i v případě akné a ekzému!

Kurkuma je běžná složka mnoha jídel, ale ne každého by napadlo používat ji na obličej. Jenže to je právě ta chyba! Toto koření může pomoci při řešení potíží s pletí, podporuje bezchybný vzhled, napomáhá cirkulaci, nesmírně vyživuje a zachovává elasticitu pokožky. Jak schopnosti indického šafránu využít?

Extra výživná a hydratační maska

Hurá do akce? Že váháte. Připravte si čajovou lžičku citronové a stejné množství pomerančové šťávy, trochu kurkumy a med. Rozmíchejte všechny ingredience v misce, dokud nedocílíte hladké konzistence pasty. Vzniklou směs pak aplikujte na obličej i krk, nechte ji působit alespoň půl hodiny, poté opláchněte vlažnou vodou. Výsledek? Žádné tmavé skvrny na kůži, odstranění odumřelých a poškozených buněk a úžasná hydratace!

Mazání pro jemnou a zářící pokožku

Kurkuma si náramně rozumí také s papájou, která díky obsahu cenných látek podporuje přirozeně zářící a hebkou pleť. Tato výhodná spolupráce však může pomoci i při léčbě mnoha kožních onemocnění, od ekzému po akné. Kousek papáji rozmačkejte, smíchejte ji s kořením a dopřejte své tváři léčivou vzpruhu. Stačí 20 minut, po jejichž uplynutí je třeba odstranit zbytky.

Pomoc při podráždění od slunce

Jistě, léto dávno skončilo, ale to ještě neznamená, že procházka bez opalovacího krému nemůže mít následky. Kdo jezdí často na hory, ten o tom možná ví své… První pomoc? Lžička kurkumy, k tomu lžička jogurtu a malé množství rajčatového pyré. Tato kouzelná receptura zklidňuje podrážděnou pleť a eliminuje vedlejší účinky UV záření.

Čisticí maska urychlující hojení

Akné a pupínky mohou zanechávat drobné jizvy. A jejich hojení se mnohdy pořádně protáhne! Znáte to až moc dobře? V tom případě si nachystejte polévkovou lžíci grahamové mouky (druh celozrnné mouky), kapku mléka a samozřejmě kurkumu. Jakmile tyto přísady spojíte dohromady, maska je na světě. Doba působení je zhruba 20 minut, ale pokud to o něco protáhnete, ničemu to nevadí.





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat