Komentáře k článku

Gustav 12.09.2018

Takový vtip - himálajská sůl se nakonec zabalí do plastového obalu. Dobrou chuť.

Jirka z Prahy 04.04.2018

Vůbec nesolím - na to se v anketě nikdo neptá. A proč? Protože je nesmysl zvyšovat si osmotický tlak v buňkách, navíc sůl v těle na sebe váže vodu (potom se nehutně potíte), a všude okolo v potrvainách í do vás stejně cpou. Tak proč si jí ještě zvyšovat dosolováníM,

Gustav Jirka z Prahy 12.09.2018

Máte pravdu, ale nesolené maso také není to pravé. Trochu soli a pepře to chce.

Nabella VF 14.03.2018

Jen se něco vylíhne, hned se na to vrhnou snobi a ještě se chlubí, že ničím jiným by nesolili. A není to jen o soli.

Dostál Josef 09.03.2018

Nechci se šířit o inteligenci redaktorky, ale jaký je rozdíl mezi kamennou soli z Rakouska, Polska a kdekoliv jinde od himalájské? Jak vznikla tzv. Himalajská? Nepochází snad z pravěkého moře, stejně jako polská? Nebo snad vyrostla na svazích hor? Bože, to jsou ale odbornice !!

Karel Dostál Josef 19.04.2019

Pro: Dostál Josef: A co tahle používat to, co máte na krku? Vy si zde dovolíte napadat inteligenci redaktorky, když máte sám IQ muslim, tzn. 40?! Možná himalájská sůl pochází z pravěkého moře, ale pokud vím, tak v pravěku asi sotva někdo vyráběl plasty a po tunách je vyklápěl z lodních kontejnerů do oceánů! Jak může bejt někdo tak strašně blbej a ještě chodit svodně po ulici, to nechápu! A ještě se množit!

Dostál Josef 09.03.2018

Pravěká, kamenná sůl je oproštěna od jakýchkoliv umělin. Nechápu inteligenci těch, kteří si kupují mořskou sůl, plnou nečistot a splašků z celé Evropy, plnou chemickéh odpadu.

vladimir58 07.03.2018

Až na to, že celofán není plast...Vyrábí se působením hydroxidu sodného na celulózu ze dřeva, z bavlny aj. a následným působením sirouhlíku, čímž vzniká viskóza. Ta se pak štěrbinou vytlačuje do lázně kyseliny sírové a síranu sodného, kde se viskóza opět mění v celulózu. Fólie se několikrát pere a přidává glycerin, který snižuje křehkost celofánu. Velmi podobně se vyrábějí viskózová vlákna (umělé hedvábí). Chemicky je to polymer celulózy a obsahuje pouze uhlík, kyslík a vodík. Při výrobě se sice používají nebezpečné chemické látky, sám celofán je však zdravotně nezávadný a na rozdíl od jiných plastů se biologicky plně degraduje.

Gustav vladimir58 12.09.2018

V přírodě jej nenaleznete. Je uměle vtvořen. Podobně na tom je i bakelit a jiné umělé hmoty. Domnívám se, že na rozdíl od termosetů jsou termoplasty nebezpečné. Je to ovšem dáno tím, že se jako levná náhražka začaly používat masově. Byli jsme sklářskou velmocí, veškeré lahve byly nahrazeny plastikou, celé odvětví kvůli tomu zkrachovalo, místo aby se třeba dělaly "nevratné" tenkostěnné lahve. Nákupní tašky si lidé kupovali a měli je léta... Tak by se dalo pokračovat. Dnes se většina léků balí do blistrů (tabletky), přitom 100 ks běžných tabletek se vejde do skleničky o objemu 25 ml. Rozdíl ve velikosti balení je impozantní, ve prospěch skleničky. Přitom sklo je 100% recyklovatelné. A tak se dá pokračovat.

Karol 07.03.2018

"spotřebitelé nadále vyžadují životní styl na jedno použití,“ To je blbost. Spotřebitelů se nikdo neptá jestli chtějí jednorazový obal nebo preferují vlastní nádoby vícenásobné použitelné. Kdysy bývaly minerálky ve skleněných nádobách, nyní už ne. To že je nekupuji není moje vina jako spotřebitele, ale prostě nejsou k sehnání. Mne by nevadilo tankovat minerálku z tanku jako pivo v hospodě třeba. To by byla cesta. Ale lidí se nikdo neptá. Západ se neptá, západ diktuje !

Měchožil Zhoubný 07.03.2018

Prosím pěkně, nanočástice plastů a další věci okolo.. roztrhejte si kvůli tomu občanky. Proč ale ten člověk na fotce důležitě solí stejky před grilováním? >:(

Vladimír M 06.03.2018

Solím hallstattskou solí a chybí mi v anketě.

Frank 06.03.2018

Urbanová, Urbanová. Jak se vyrábějí solná ložiska? není pro vás lepší se držet vařečky? Proč kdejaká hloupoučká nanynka se musí montovat stále do něčeho, čemu nerozumí a nikdy rozumět nebude?

Petr 03.03.2018

Nejlepsi sul byla toho polskeho dolu. Ted je z toho snad nejaka atrakce.

Vladimír M Petr 06.03.2018

Wieliczka.

paja 02.03.2018

Plastické hmoty jsou pomalá zbraň hromadného ničení. Nejde jen o mořskou sůl . Rezidua plastů ve formě mikro a nanočástic už jsou dobře zabydlena v potravinovém řetězci. V blízké budoucnosti spolu s chemikáliemi v potravinách a GMO způsobí mnohé nemoci a sníží kvalitu života na pouhou vegetaci.

Ing. Karel Křivan 01.03.2018

"..Solná lůžka v tomto případě byla vyráběna o tisíce let dříve, než se plasty a toxiny dostaly do životního prostředí, .." Ježíšmarjá to je BLLBOST ! 1) Solná ložiska se nevyrábějí, ale vznikají usazováním po dlouhou dobu (až miliony let) před mnoha miliony let. 2) Ne o tisíce let. ....dříve, než se plasty a toxiny ...blablabla. Miliony let, ne tisíce !!!! Co to máte v redakci za blbce ? Tohle se učí na základní škole !

Karel Ing. Karel Křivan 19.04.2019

Chlapče, ty zřejmě netušíš, jak a ODKUD se těží sůl, viď?!

Jiří 28.02.2018

Jen tak pro informaci, doktor mně zakázal mořské ryby a mořskou sůl kvůli dně.

Karel 27.02.2018

A co mořské ryby?Reklama říká,jsou zdravé a plast v nich není?

qa 26.02.2018

No byl bych velmi opatrný s mořskou solí. Hlavně po tom, co už roky Fukušima vypouští 300 tun kontaminované vody měsíčně (nebo už dokonce více ? Kdo se zajímá, najde). Je to mnohem více, než původní kontaminace jadernými pumami při zkouškách podmořských výbuchů - ale i po těch je kontaminace značná.

Philosofer 26.02.2018

Pokřik kolem plastů? Musíte být slepí. Hlavní vodovodní přivaděče a rozvody vpody v domě - z plastů. Potraviny - baleny v plastech. Nápoje - totéž. Lékařské a chirurgické pomůcky - taky z plastů. Předměty denní potřeby - plasty. Myslíte, že plasty v mořské soli jsou rozhodující. Kdybych si v\ybírfal, tak raději sůl z Rakouska, je horská, hodně stará a jistě neprošla tolika organizmy jako sůl mořská.

MSV 18.10.2017

Keci v kleci sůl je sůl :-/

Stanislav 17.10.2017

Je pravděpodobné, že část částic plastů projdou tělem. Mě se nelíbí jiná věc: akvaristé mění u ryb vodu často, protože se zaneřádí rybími exkrementy. V moři se voda nemění, takže množství exkrementů se zvětšuje i když nutno říci, že část se chemicky rozpadne. Solit mořskou solí znamená "solit" také vysušenými rybími exkrementy. O ty já nemám zájem....Stejné je to i s "přírodním" chemicky nečištěným cukrem: obsahuje přírodní i umělá hnojiva. Některé šarže dokonce zapáchají a divím se, že se to prodává a někdo zapáchající cukr kupuje... Rafinovaný cukr může tak obsahovat vápenaté soli, ale ty nemusí vadit, je to minimum.

Jiří Šejnoha 17.10.2017

Mořská sůl je sůl živá, a je pro tělo potřebná. Kamená sůl je mrtvá a tělo musí zapojit imunitní systém aby se jí zbavil. Je potřeba kupovat takovou sůl která je bez přídavků jodu a fluoru.

Jura Jiří Šejnoha 18.10.2017

To je zase blábol o 'živém' a 'mrtvém' nerostu.. Když už, tak živá a neživá je jenom voda, navíc v pohádce :-)

Jirka Jiří Šejnoha 28.02.2018

Jak může někdo napsat takový nesmysl.....

Karel Jirka 19.04.2019

Poslední věta je pravda, první část příspěvku nesmysl, a to totální!

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat