Prostreno.cz

Nemusíte hned k lékaři. Silná přírodní antibiotika, která máte doma

Že když se vás pokouší zneškodnit bacil, musíte ihned utíkat k lékaři a nechat si od něj předepsat antibiotickou medicínu? Ale kdepak! Nejprve zkuste dát šanci v přírodě a naordinovat si med, křen, jablečný ocet a zázvor!

Antibiotika jsou úžasným vynálezem. Mají však jednu velkou nevýhodu, o které se moc nemluví. Jejich časté užívání poškozuje trávicí systém a snižuje přirozenou imunitu, což paradoxně zvyšuje náchylnost k onemocněním. Samozřejmě že jsou situace, kdy se bez nich člověk neobejde, ovšem pomáhat si jimi při každé viróze není ten nejlepší nápad. Věděli jste, že jistá přírodní antibiotika mají podobné účinky, jako medikamenty na předpis? Po čem můžete v počátcích nemoci sáhnout, aniž by vám hrozily vedlejší účinky?

Med jako chutný prášek

Máte doma sklenici medu? No výborně, berte ji jako plato antibiotik a radujte se z toho, že nemusíte stát ve frontě v lékárně, ani absolvovat prohlídku u doktora. Med je díky svému unikátnímu složení schopen ničit bakterie a posilovat obranyschopnost, což prokázalo již mnoho vědeckých studií. Je osvědčeným pomocníkem při nachlazení a disponuje mírně sedativními účinky. Fascinující je také to, že včelí nektar si hravě poradí i se stafylokokem, který je odolný vůči širokému spektru léků.

Křen, štiplavý poklad

Když se řekne křen, mnohé jako první napadne pěkně šťavnatá klobása. Jenže pozor, tato kořenová zelenina s typicky ostřejší chutí poslouží také při bolestech v krku, ruku k dílu přidá i v případě rýmy, zahlenění, ucpaných dutin, zápalu plic a různých infekcí. Pokud se o vás pokouší chřipka, můžete na něj bez obav vsadit! Stačí ho nastrouhat a smíchat s citronovou šťávou.

Jablečný ocet, ani kapka nazmar

Ocet z jablek patří mezi staré lidové léky a jako antibiotikum ho používal už starověký lékař Hippokrates přezdívaný jako „otec medicíny“. Tato blahodárná tekutina se může pochlubit antibakteriálními, antivirovými a antimykotickými vlastnostmi, tudíž účinně likviduje mikroby, škodlivé látky a mikroorganismy, jež si neberou servítky a připravují vás o zdraví. Jak ho užívat? Rozmíchejte dvě lžičky octa se dvěma lžičkami medu ve sklenici teplé vody. Pravidelné opakování brzy přinese výsledky.

Zázvor, sázka na jistotu

Stále není známo, odkud toto koření vlastně pochází. Ale ruku na srdce, není to ve finále úplně jedno? Zázvor obsazuje na seznamu nejúčinnějších přírodních antibiotik přední příčky, neboť má protizánětlivé účinky. Stimuluje krevní oběh, komplexně působí proti virům, bakteriím a plísním, zlepšuje imunitu, bojuje proti rýmě, bolestem hlavy a kašli. Co říkáte na zázvorový čaj, dáte si?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat