Prostreno.cz

Překvapivé příčiny třepení vlasů. Co za ně může

Zase máte před zrcadlem „nervy nadranc“, protože každý pramen vlasů připomíná křižovatku o dvou směrech? Možná je viníkem vaše drastická dieta, nebo naopak nezdravý jídelníček. Svou roli zde může sehrát i kouření či stres!

Přestali jste si vlasy utahovat do těsného uzlu. Udělali jste velkou revizi v produktech, které používáte. Občas dokonce oželíte tepelnou úpravu fénem, žehličkou či kulmou. Tak jak je možné, že navzdory všem drastickým změnám, které jste učinili, se vám vlasy stále třepí? Možná proto, že výrobky s obsahem dráždivých chemikálií i nadměrné sušení nemusejí být jediné příčiny rozdvojených konečků. Viníci totiž číhají i jinde! Například?

Drastická dieta s následky

Chcete do Vánoc shodit nějaké to kilo, proto často hladovíte s tím, že hubnutí půjde o něco rychleji? Na to pozor! Drastická redukce váhy tímto způsobem se neblaze podepíše nejen na vašem zdraví, ale i vzhledu. Odpírat své hřívě stravu je pořádná chyba, neboť i ona, stejně jako tělo, potřebuje vitaminy a minerály, aby si zachovala „formu“. K tomu přímo vyžaduje mangan, hořčík, zinek, selen a všechny vitaminy skupiny B. Když se vlasům takového dopingu nedostává, není se co divit, že protestují. A to se mnohdy projevuje právě jejich třepením!

Špatné stravovací návyky

Zcela opačný případ, ovšem se stejnými „účinky“, je nadměrná konzumace potravin. Tedy pro upřesnění – těch nezdravých, které jsou napěchovány tuky a cukry. O tom, že zrovna tahle strava není nijak prospěšná, odborníci varují dnes a denně. Jenže stejný názor mají i kadeřníci a stylisté. Všechno, co jíte, se odrazí na vašem zevnějšku, tudíž pokud nejste spokojení se stavem vlasů, problém může být ve vašich častých návštěvách rychlého občerstvení. Nebo v mlsání sladkostí, mastných brambůrek, slaných oříšků a tak dále.

Kouření jako zlo pro krásu

Myslíte si, že jediný důsledek náklonnosti k nikotinu je ten, že vaše koruna krásy „voní“ po kouři? Tak takhle jednoduché to rozhodně není. Škodlivé látky obsažené v cigaretách přímo zaplavují vaši krev toxiny a zabraňují správnému prokrvování pokožky hlavy. Snížený přívod krve zanechává vlasy poškozené, suché a náchylné k třepení. Takže ano, i tenhle zlozvyk je důvod, proč nejste spokojení s pohledem do zrcadla.

Příliš velký stres, kterému čelíte

Určitě jste slyšeli o tom, že stres je něco, kvůli čemu vlasy padají. To je jistě pravda, ovšem kromě toho může mít prsty také v rozdvojených konečcích. Při psychické zátěži dochází k přetížení organismu, vyplavují se stresové hormony, mění chutě k jídlu. Kvůli stresu máte tendence nejíst, nebo naopak potřebujete nezdravé potraviny „na uklidnění“. A jsme zase u toho, obojí je pro vlasy špatně!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat