Prostreno.cz

Pokud jste zavodnění, pijte ještě více vody

Vytloukat klín klínem? V případě zadržování vody v těle to dokonale funguje. Máte nateklá víčka, kotníky a cítíte se nafouklí? Pak na nic nečekejte a dopřejte si tolik vody, co se do vás vejde! I když to zní divně, právě tohle vás od zavodnění zachrání.

Když váha ne a ne klesnout, jednou z příčin může být zadržování tekutin v těle. Jste přesvědčení o tom, že je to přesně váš případ? Nejlepším způsobem, jak na nepříjemné zavodňování neboli retenci můžete vyzrát, je zvýšený příjem pitné vody. Zní to jako protimluv? To sice ano, nicméně lékaři toto „nošení dříví do lesa“ jako řešení jenom doporučují.

Dehydratace? Ta za všechno může!

Zbytečně žíznit, když se cítíte nafouklí? To je chyba, které se snažte vyvarovat. Vláhu vaše tělo potřebuje v každém případě, navíc čím více si jí teď dopřejete, tím rychleji váš problém může zmizet. Tápete, jak je to možné? Pro odpověď se musíme vrátit úplně na začátek – tam, kde vaše patálie mohla vzniknout. Ono je totiž zavodňování častou příčinou nedostatečného pitného režimu…

Málo pijete? Pak se ničemu nedivte

Dlouhodobě nepít tekutiny v doporučeném denním množství, což je ekvivalent zhruba osmi sklenic, způsobuje hydratační nerovnováhu v organismu. A co hůř, tělo si začne myslet, že jste v ohrožení a nemáte přístup k vodě. Takže logicky střádá každou kapku, která se ve vašich útrobách nachází.

Tady hledejte pravděpodobný důvod, proč máte dvakrát větší kotníky, a nedaří se vám dopnout kalhoty. Jde o zásoby tekutin na horší časy! Teď už zřejmě chápete, kam tím míříme – je třeba vnitřní zavodňovací rovnováhu opět obnovit. Tudíž hurá ke zdroji – a do dna…

Ani doušek nazmar

Pořád nevěříte, že vypudit přebytečné tekutiny dalšími tekutinami může fungovat? Magnetické vlastnosti molekul vypité vody na sebe navážou molekuly vody, která ve vás „uvízla“. Přirozené vylučování pak celé dílo dokoná. Takže jestli se chcete opět cítit pohodlně, nebuďte na suchu. Nutno dodat, že pokud jste opravdu silně nafouklí, nepomůže vláha, ale okamžitá lékařská péče, protože se může jednat o zdraví ohrožující malér!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat