Prostreno.cz

Prohřívací bylinné čaje do zimních měsíců

Trápí vás studené nohy i ruce? Jste zimomřiví a chladný vzduch vám vůbec nedělá dobře? Pravidelně pijte magické čaje, které vás udrží v teple!

Existuje mnoho různých čajů, které se do chladného počasí perfektně hodí, nicméně jen pár z nich prohřívá a zároveň posiluje imunitní systém. Vyberte si některý z těchto kouzelných nápojů!

Skořicový čaj

Zima se prostě neobejde bez šálku skořicového čaje. Jeho vůně je zvlášť okolo Vánoc ideální, dokresluje totiž všudypřítomnou sváteční atmosféru. Tento čaj však také pomáhá bojovat s bolestí kloubů a záněty, což je při poklesu teploty běžné. A příprava? Dva malé kousky skořice rozdrťte v hmoždíři a zalijte 1/2 l vroucí vody. Nechte asi 10 minut přikryté a poté sceďte.

Zázvorový čaj

Mezi další nápoje, které jsou velmi vhodné pro bolestivé a ztuhlé klouby, patří zázvorový čaj. Prohřívá a patří k fenomenálním lékům proti zažívacím potížím! Když to tedy s konzumací cukroví trochu přeženete, víte, co si dát do hrníčku.

Na struhadle nahrubo nastrouhejte kořen zázvoru (asi 2 až 3 čajové lžičky), zázvor přesypejte do konvice o objemu jednoho litru a zalijte vařící vodou. Takto nechte pět minut a sceďte. Dochutit můžete citronovou šťávou a medem.

Šalvějový čaj

Četba knihy s čerstvě uvařeným šálkem šalvěje vedle vás je tak nějak hezčí. To proto, že tento bylinkový nápoj podporuje zdravou mysl. Mimochodem, konzumace šalvějového čaje je také perfektní, pokud v chladném počasí trpíte na ucpané nosní dutiny.

Anýzový čaj

Proč je šálek anýzového čaje tak výjimečný? Toto koření navozuje pocit pohody a tepla. Potřebujete 1 čajovou lžičku anýzových semínek a 2 dl vroucí vody. Anýz přelijte vroucí vodou, vše nechte přikryté 10 minut a sceďte.

Heřmánkový čaj

Než skončí den, uvařte si šálek čaje z heřmánku. Každý ví, jak moc tento přírodní nápoj navozuje dobrý noční spánek. S heřmánkovým čajem dokonce i posílíte imunitu, což je během zimních měsíců důležité.

Čaj z dýňových semen

Když už mluvíme o imunitě, nelze nezmínit sílu dýňových semen. Lžičku loupaných a drcených semínek zalijte horkou vodou, nechte 10 minut louhovat a sceďte. Tento čaj vás zahřeje až do morku kostí a připraví váš organismus na obranu proti infekci horních cest dýchacích.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat