Prostreno.cz

Na co je dobrý esenciální olej z hřebíčku

Máte ve své domácí lékárničce esenciální olej z hřebíčku? Pokud ne, o hodně přicházíte. Působí proti pupínkům, jedovatým látkám a stresu! I vám tak může pomoci při psychickém vypětí!

V různých částech Asie, jako je Indonésie, Bangladéš, Indie, Pákistán a Srí Lanka, se nachází stálezelený strom nazývaný hřebíčkovec (Syzygium), česky též syzygium. Tento strom má mnohostranné využití, přičemž celá řada druhů se může pochlubit jedlými plody.

Hřebíčkovec vonný však primárně poskytuje koření známé jako hřebíček. Co se týče tradiční medicíny, tak se velké oblibě těší těkavé oleje získávané z různých částí stromů. Bohužel, křehký esenciální olej není tak populární jako třeba heřmánek, levandule nebo máta peprná, a přitom toho může tolik nabídnout!

Jeho účinek je antibakteriální, antivirový, antifungální, anestetický, sedativní, a dokonce i afrodiziakální! Jednoduše řečeno, léčitelé říkají, že ve světě aromaterapie teplé a kořenité aroma hřebíčkového oleje skvěle doplňuje jiné druhy olejů, jako je šalvěj, skořicová kůra, grapefruit, bergamot, bazalka, rozmarýn či ylang-ylang. Podívejme se na některé z nejúžasnějších věcí, které nabízí.

Podporuje dobré orální zdraví

Chcete, aby vaše zuby a dásně byly silné? Přidejte jednu kapku esenciálního oleje z hřebíčku na svoji oblíbenou pastu a vyčistěte svůj chrup. Kromě posilování zubů a dásní je tento těkavý olej také schopen působit proti nevábnému dechu, který způsobují mikroby v ústech.

Detoxikuje

Masáž hřebíčkovým olejem v pravé horní části vašeho břicha (kde se nachází játra) pomáhá povzbudit odstraňování jedovatých látek. Stejného účinku lze dosáhnout masáží detoxikačních reflexních bodů na vašich nohou.

Zbavuje duševní únavy a stresu

Máte toho hodně? Do difuzoru nakapejte hřebíčkový olej, který snižuje úroveň psychického vyčerpání, stresu a duševní únavy. Pokud jste fanouškem masáží, pak tento těkavý olej nařeďte svým oblíbeným nosným olejem (třeba olivovým) a požádejte partnera, aby se vám chvíli věnoval. Možná se z toho dokonce vyklube i něco víc. Hřebíček je totiž v některých zemích považován za afrodiziakum….

Zmírňuje bolesti svalů

Stejná směs esenciálního oleje z hřebíčku a nosného oleje může být použita pro řešení svalové disharmonie. Pokud jste to přehnali s fyzickou aktivitou, víte, na koho se obrátit.

Zabývá se různými problémy s kůží

Esenciální hřebíčkový olej může být skutečně považován za úžasný prostředek proti stárnutí. To proto, že mnoho lidí přísahá na jeho účinnost při řešení vrásek a různých kožních problémů od akné po bradavice.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat