Prostreno.cz

Tmavé skvrny v obličeji. Poznejte ajurvédské prostředky pro hyperpigmentovanou pleť

Není pochyb o tom, že hyperpigmentace je něco, co se může podepsat na vašem sebevědomí! To platí zejména tehdy, když postihuje obličej. Vytvořte si účinné přírodní pasty!

I když je pravda, že na současném trhu je spousta a spousta produktů, které jsou vyrobeny tak tak, aby se vypořádaly s uvedeným problémem, ne všechny jsou schopné dostát svých slibů. Hyperpigmentace neboli tmavé skvrny, které se objevují na obličeji, rukou a ostatních na první pohled viditelných částech těla, které byly vystaveny slunci, může být obtížné skrýt.

Naštěstí existuje mnoho přírodních léků pro hyperpigmentovanou pleť, přičemž některé pocházejí z Indie a zejména ajurvédského léčení.

Kurkuma

Přidáním několika kapek vody do trošky kurkumy získáte pastu, která je na hyperpigmentovanou pleť více než vhodná. Jednoduše naneste tenhle přírodní zázrak na problémová místa a nechte ho několik minut působit (dokud maska neuschne). Potom ho důkladně vypláchněte vodou. Proveďte toto velmi jednoduché, ale skutečně účinné ajurvédské řešení ráno a večer. Výsledky se brzy dostaví.

Santalové dřevo

Další pasta, kterou si můžete vytvořit, obsahuje prášek ze santalového dřeva. To se opět, jako v předchozím případě, smíchá s vodou a nanese na tmavší místa pokožky. Pak už přichází čas na magii. Nechte několik minut působit, opláchněte vodou a večer zopakujte. Aplikace dvakrát denně vám umožní zažít dramatické výsledky.

Aloe vera

Pakliže je koupě santalového dřeva nemožná, zkuste gel z aloe vera. Naříznete list a gel naneste na problémová místa. V tomto případě je vhodné nechat ho dělat jeho práci přes noc. Ráno pokožku opláchněte a těšte se ze své krásy. Postup opakujte do té doby, než budete spokojeni.

Konopná semínka

I pomletím konopných semínek s trochou vody vzniká něco velmi užitečného, co pomáhá s tmavými skvrnami. Je však nutné tuto pastu nanášet denně, abyste se brzy dočkali kýženého vzhledu své pleti.

Moruše

Další ajurvédská pasta, na kterou se můžete spolehnout, kdykoli se začnete potýkat s hyperpigmentací, je postavená na listech moruše a několika kapkách vody. (Ve staré Číně význam listů poznali už dávno. První písemná zmínka o použití listů moruše je uvedena v knize tradiční čínské medicíny Shen Nong Ben Cao Jing o léčivých rostlinách.)

Výsledná pasta by měla zůstat na místě 15 až 20 minut, aby mohla fungovat. Provádějte denně. Mimochodem, vypěstovat si moruši můžete ze semínek i vy. Je odolná proti mrazu a v Česku se jí daří!

Voda

V neposlední řadě ajurvédští léčitelé doporučují, abyste denně vypili dostatek vody, pokud chcete dosáhnout pokožky bez hyperpigmentace. To proto, že konzumace velkého množství vody pomáhá vyplavit toxiny z těla, což způsobuje vyblednutí pleti.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat