Prostreno.cz

Bledé dásně. Potraviny, které napraví situaci

Není váš úsměv úplně podle představ, protože bledost dásní mu na atraktivitě zatraceně hodně ubírá? Zahrňte do jídelníčku drůbež, luštěniny, listovou zeleninu, citrony, červenou papriku a křen. Zlepšení přijde co nevidět!

Obecně platná definice pro zdravé dásně je ta, že mají korálově růžovou barvu. Pokud však vykazují jistou viditelnou bledost, signalizuje to problém, který je třeba začít řešit. Jednou z nejčastějších příčin je anémie, tedy stav, kdy v krvi není dostatečné množství červených krvinek. Není to náhodou i váš případ? Učiňte kroky, které vaše dásně vrátí zase do barvy i kondice!

Zaměřte se na železo. Nejlépe ihned

Zahrnutí potravin obsahujících železo do vašeho každodenního jídelníčku je velice důležité pro prevenci, a dokonce i odvrácení samotné anémie. Mezi nejbohatší zdroje tohoto nepostradatelného minerálu patří červené maso, drůbež, mořské plody, luštěniny, tmavě zelená listová zelenina a sušené ovoce. Nutno dodat, že železo je prospěšné také pro metabolismus, zlepšuje funkce mozku i svalové aktivity. Obzvláště užitečné je pro osoby trpící nespavostí či syndromem neklidných nohou. To jen, aby byl výčet jeho schopností kompletní…

Nepodceňujte příjem vitaminu C

Experti z oblasti výživy neustále upozorňují na to, že vitamin C pomáhá tělu správně absorbovat železo, a proto by vaše každodenní strava neměla být o „céčko“ ochuzena. Tento silný antioxidant naleznete v citronech a pomerančích, ovšem v hojném množství ho nabízí také červená paprika, křen, petržel, řeřicha a česnek. Vitamin C sám o sobě předchází vzniku paradontózy, zajišťuje pružnost cév a zabraňuje poškození dásní. Kromě toho posiluje imunitní systém a poskytuje výraznou regenerační podporu. I tohle se přece náramně hodí, nemyslíte?

Zvyšte hladinu vitaminu B

Možná o tom zatím nevíte, ale i „béčko“ je nezbytné pro správnou produkci červených krvinek. To je také důvod, proč osobám s jeho nedostatkem hrozí vyšší pravděpodobnost anémie, která způsobuje bledé dásně. Chcete si jeho přísun pohlídat? Při příští návštěvě obchodu nepřehlížejte červené, kuřecí i krůtí maso, mléko a vejce.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pizza se smetanovým základem

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat