Prostreno.cz

Pitná voda jako kosmetický přípravek. Co všechno umí

Všichni víme, že pitná voda je součástí zdravé výživy. Spojujete ji však i s vlasy a pokožkou? Voda, která se považuje za blahodárnou kapalinu, hraje zásadní roli i coby základní kosmetická výbava, jež nemá konkurenci!

Voda (H₂O), je chemická sloučenina vodíku a kyslíku. V moderním světě ji považujeme za samozřejmost, i když, upřímně řečeno, je to takové rouhání. Zvlášť, když je tak užitečná nejen po zdravotní stránce. Takhle dělá dobře vaší kráse!

Přírodní vlasový gel

Voda je lepší než krémy a vosky! Umožňuje krotit vlasy bez přídavku škodlivých chemikálií a zároveň pomáhá při oddělování vodíkových vazeb vlasů, což usnadňuje jejich úpravu, když jsou mokré. Stačí si do dlaní nanést trochu vody a kštici dát požadovaný tvar. Spláchnete tak dvě mouchy jednou ranou. Navíc voda zvlhčuje a pomáhá předcházet rozcuchání a zároveň se stará o to, aby kštice byla lesklá.

Ochrana vlasů

Naše vlasy podléhají různým stylům a někdy se vystavují chemikáliím nebo teplu. Často je doslova ničíme častým kartáčováním, mytím, vysoušením nebo žehlením. Naštěstí platí, že nejlepší regeneraci stresujícím vlasům poskytne právě voda.

Díky pitné H₂O se hydratují vlasové buňky a jejich pročišťování studenou vodou po šamponování pomáhá uzavřít vlasové folikuly tak, aby se zabránilo expozici prachu a jiným znečišťujícím látkám. Toho se dá využít například při koupání v bazénech, do nichž je přidáván chlor. V těchto případech je nejlepší vlasy umýt čistou vodou, aby nedošlo k jejich poškození.

Udržování hydratace

Kvůli našemu zaneprázdněnému životu ovlivňuje řada faktorů stav pokožky i vlasů. Moc jim nepřispívá jak vlasová a pleťová chemie, tak kouř z dopravních prostředků, špína na ulici nebo dokonce sluneční paprsky. Lidské tělo je z větší části tvořeno vodou. V podstatě je každá molekula našeho těla složena z vody, a jelikož pokožka funguje jako povlak, ochrana, která je první na ráně, často podléhá dehydrataci. Stejně tak trpí i vlasy, jež ztrácí svůj lesk. Oplachujte, hydratujte, zavlažujte!

Zmírňování stresu

Tip na to, jak co nejrychleji ze sebe sundat stres? Skočte pod studenou sprchu, která vás po psychické stránce srovná a zároveň uklidní pokožku a vlasy. Také se postará o zklidnění otoků očí a léčbu kožních alergií. Kdo by to byl řekl, ale obyčejná voda pozitivně působí na svědivou pokožku a zároveň předchází předčasnému stárnutí a vzniku vrásek. Stačí vypít aspoň osm sklenic denně. Zregulujete tok krve v těle a pomůžete buňkám rychleji se regenerovat. Vydržte aspoň čtyři týdny a dočkáte se pevnější a pružnější pleti.

Vyplavování toxinů

Voda čistí tělo, vyplavuje všechny nežádoucí toxiny, které ucpávají póry, a ochlazuje nebo reguluje teplotu těla. Vědu v tom nehledejte, tak to prostě je.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat