Komentáře k článku

Miloš 21.02.2018

Je velmi zarážející, že k velice obsáhlému výzkumu o škodlivosti masa institutem WHO, což je světová špička, je zde naprosto debilní komentář, typu.: at už je to pravda nebo ne.Prostě maso at červené, nebo lbílé má na vznik rakovin a dalších civilizačních chorob zásadní význam.

Lukes Miloš 21.02.2018

No maso sme jedli ještě než sme se "zcivilizovali".... běž se pořádně nadechnout na frekventovanou křižovatku a pak něco mudruj, že to rakovina atp. je tu díky kvuli konzumaci masa... je to hlavně protože trávíme, vzduch, vodu, zemi a žerem jedy (a tim nemyslim maso, který je v rozumný míře zdravý). Pestrej jídelníček... to je důležitý. A maso tam nesmí chybět.

Marti 21.02.2018

Má se jíst vše v rovnováze. Kuřecí jím pouze z domácího chovu, hovězí maso se jí kvůli tomu, že podporuje krvetvorbu a není tučné (na rozdíl od vepřového)...nejdietnější je králičí, nebo krůtí, ryby Vám doplní nenasycené mastné kyseliny. Nejlépe od všeho trochu a nepřejídat se;-)

xxx 21.02.2018

Na otázku odpovím HOuVNO jako ze všeho co sníme!!

Petr Burda 21.02.2018

Tak po červeném mase je nafouklé břicho a po vláknině není? Asi jak po které. Po soje (ať už boby, tofu, sojovém mase ...) se pravidelně chystám na Mars. Nikoli raketou, trénuji vlastní pohon. A, i když raději krupičnou kaši než krvavý steak, po mase mi "plynno" není. Lidé, uvědomme si, že homo sapiens je konstrukcí zažívání VŠEŽRAVEC! Špatně jí ti, co nic než maso nevezmou do úst stejně jako ti, co se masu vyhýbají. Minimálně v době růstu - tak asi do 20 let věku - a v těhotenství bychom měli jíst vyváženou stravu skládající se z červeného i "bílého" masa (nepropaguji obchod s bílým masem, myslím POŽIVATELNÉ drůbeží), ovoce, zeleniny ... ale pak i ve věku vyšším, pokud nám to pochoutky typu Warfarin umožní, jíst dost ovoce a zeleniny.

Jakub Petr Burda 21.02.2018

Amen. Nikdo už to asi lépe napsat nemůže;-).

Zdeněk 21.02.2018

Moc se mi v článku líbí ta hláška, že kuře je náhražka bílkovin. No bodejť, když v těch dnešních kuřatech už je jen voda a chemie...

Petr Burda Zdeněk 21.02.2018

Když a) jateční váhu má moderní brojler dřív, než klasické kuře opustí kvočnu! b) nejen ve Vodňanech potřebují vydělávat! Nejdražší voda na světě je ta zmrzlá na lososovi a nepříliš levnější je ta v kuřeti.

Karel 20.02.2018

Propaganda mi může a jestli má kocoura, tak i s ním. Pořád lepší prase nebo hovado hovězí, než kuře vyhnané na jateční váhu během měsíce od vylíhnutí nebo pstruh granuláč přikrmovaný karotenem.

Petra 20.02.2018

Nahrazovat hovězí maso kuřecím je v dnešní době hazardování se svým zdravím.

NEREGISTROVANY 20.02.2018

PUPEK ROSTE Z PIVA TAK SITO CHLAPY PRIZNEJTE A NE Z MASA PROC HO JEDI NEKTRI KULTURYSTI??;-)

Petr Burda NEREGISTROVANY 21.02.2018

A proč roste pupek i mně? Pivo vypiji tak litr za rok (ne v přepočtu na čistý alkohol, ale v půllitrech/třetinkách). Jím vše, maso, ovoce i (syrovou) zeleninu - ale jím toho dost (tedy, kolegové říkají, že k obědu seže.u, co by jejich rodině stačilo na víkend). Takže, nejen pivo dělá místo pekáče buchet škopík.

Milda Petr Burda 21.02.2018

Je to o stravě...přesněji výživě. Mnoho lidí si myslí, že se stravuje zdravě, což může být i pravda, tedy z toho pohledu, že jí zdravou zeleninu, zdravé ovoce atd., ale buď nedostatečně (nestíhají v práci apod.) a nebo nevyváženě. Tedy že některá složka stravy převyšuje ostatní a tělo si vždy dorovnává. A vždy formou tuku. Tedy téměř vždy. Záleží na metabolizmu. Někde okolo 75% lidí má metabolizmus zpomalený!

n 20.02.2018

Nejím maso už nějaký čas, ale žádné změny k lepšímu se nekonají. Ostatně mnoho vegetariánů má nadváhu, zejména těch co preferují těstoviny. Hlavně že je o čem psát, že.

Milda n 21.02.2018

Ono to totiž není pouze o mase, ale především o skladbě stravy a vyváženosti ;-)

simax2 20.02.2018

diky kurecimu masu si drzim vahu uz 8 let.pred 8 lety jsem zhubla 60 kilo.

Milda simax2 21.02.2018

A co zdraví? Únava? Imunita? Atd.?

Lukes Milda 21.02.2018

:D trosku mimo clovece ikdyby to maso bylo tak spatny jak se nam v clanku snazi nacpat tak je to nic proti 60kg nadvaze. Mrkni se na jidelnicky sportovcu (a nemusi bejt vrcholovy). Kureci maso tam nebude chybet a sem tam je tam i to cerveny... proc asi?!

člověk-všežravec 20.02.2018

Klikou autra článku je, že člověk je všežravec, nikoliv blbožravec, protože v tom případě by se autor již neopochybně čvachtal někomu ve šťávách. Autor tedy je: a) demagog, že neuvede objektivně vše, jak tu někdo psal, b) hlupák, c) nezodpovědný chytrák-vyčůránek, který ví, že článek přinese jak návštěvnost, tak diskuzi-i když logicky-a ví to - negativní...a právě o ty počty jde - takže asi hlupci jsme my ostatní, že ho v tom podporujeme..

JM 20.02.2018

červené maso jím minimálně, přesto mám pořád nafouklé břicho a vyšší cholesterol

Svatopluk Kovář 20.02.2018

Můj děda se dožil ve zdraví 96 let a nejraději jedl hovězí. Je mi líto lidí, kteří uvěří blábolům v článku. Jsem zvědav, kdy Urbanová začne díky společenské poptávce propagovat červené maso :-) Ale nic proti lidem, kteří červené, anebo obecně maso nejí. Dneska můžete napsat do webových , ale nejen nich, článků téměř cokoli. A zodpovědnost žádná. Inu jak praví, v tomto případě zpívá klasik "a když né, tak jsme se zmýlili".

Amanita Pantherina 20.02.2018

Jím hovězí, ryby, krůtu a zvěřinu, tak třikrát týdně. Kuřecí a králíka dělám kvůli mužovi, má ho rád a vepřové máme domácí, tak ho jednou za týden udělám. Bez masa moc dlouho nevydržím, pokud bych se měla nějakého vzdát, tak kuřecího.

Tomáš 20.02.2018

Ve Vašem tendenčním a rádoby moderně vypadajícím článku o stravě, resp. červeném masu, jste zapomněli uvést i pozitivní informace. Zejména relativně vysoký obsah minerálů (P, K, Fe, Mg, Zn), které budete nahrazovat jinou stravou obtížněji. Člověk je svojí přirozeností tvor všežravý, a proto pro svoji bezvadnou činnost potřebuje všechny složky potravy, včetně červeného masa.

Vláďa 20.02.2018

všechno je to blbost. Přestal jsem jíst červené maso a ejhlé - přibral jsem cca10kg, stratil jsem sílu a energii, jsem apaticky. Co za blba toto píše???

aster 20.02.2018

Jím hodně často jehněčí (které v anketě chybí) a ryby, občas kuřecí. Nikdy jsem nezaznamenala zdravotní, ani kosmetické problémy uvedené v článku - je to směšné.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat