Prostreno.cz

Rady, jak vyzrát na velikonoční kocovinu

Panáček sem, panáček tam… O svátcích, kdy se vítá jaro, nic neobvyklého! Jenže co když se to s alkoholem trochu přežene? Pak mějte po ruce bílý jogurt, heřmánek, jasmín, fenykl a pořádné množství vody. K čemu je to dobré?

Co vás napadne jako první, když se řekne Velikonoční pondělí? Pokud je to alkohol, zřejmě se vám nikdo divit nemůže. Ze statistik totiž vyplývá, že kromě kraslic a čokolády dostanou přibližně dvě třetiny koledníků i kapku něčeho ostřejšího. Ať už jste tedy návštěvník s pomlázkou či hostitel, kontaktu s „metlou lidstva“ se pravděpodobně nevyhnete. A protože na zdraví si chce připít kdekdo, co si budeme povídat – následující den může být jednomu trochu „ouvej“. Pro případ, že by se vám to náhodou stalo, neškodí připomenout si krizový plán. Co jíst, pít a dělat, když má člověk kocovinu?

Nepodceňujte vodu, ale pořádně se na ni zaměřte

O alkoholu je známo, že má diuretické vlastnosti – proto po jeho požití můžete být dehydratovaní. Žádný div, že z toho bolí hlava! Jako první je tedy třeba doplnit hladinu tekutin. Kromě toho, že zaplavíte své útroby, přispějete také k vyplavení toxinů, které vaši situaci jenom zhoršují.

Vsaďte na bylinkové čaje

Je skutečně skvělý nápad zpestřit si pitný režim i bylinkovými čaji. Váš organismus z nich načerpá potřebné antioxidanty, jež mohou zabojovat proti kocovině. V tomto ohledu je nejvíce ceněný čaj heřmánkový. Ovšem pomoc z nejhoršího nabízí i jasmín či fenykl. Záleží čistě na vás, který nápoj přijde vhod vašim chuťovým buňkám. Pravdou je, že spolehlivě fungují všechny tři.

Dejte si svačinku v podobě bílého jogurtu

Co dalšího je krutým následkem konzumace alkoholu? Nejen pořádný bolehlav, tak nějak „na vodě“ se ocitá i žaludek. Co s tím? Říká se, že v takových situacích zabírá pěkně silný vývar. Spolehnout se ale nemusíte jen na polévku, i po bílém jogurtu se vám uleví. Velké množství obsažených přátelských bakterií pozitivně zapůsobí na trávicí systém, takže ustupuje i nevolnost.

Neležte na gauči, jděte se projít

Ačkoli je vidina gauče samozřejmě lákavá, doporučuje se nijak jí nepodléhat. Místo spánku a nicnedělání zkuste sebrat síly a vyrazit na čerstvý vzduch. Odborníci se totiž domnívají, že jakákoli fyzická aktivita urychluje odstraňování toxinů ze systému. Právě jejich zvýšená úroveň po konzumaci „metly lidstva“ dělá kocovinu ještě nepříjemnější a nesnesitelnější. Tak na nic nečekejte a hurá na procházku!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat