Prostreno.cz

Soda, skočice a kurkuma. Léčitelé z kuchyně, kteří by neměli chybět v žádné domácnosti

Většina z nás se spoléhá na léky, které pomáhají léčit různé nemoci, ale stálé užívání těchto chemických přípravků může vést k závislostem a různým vedlejším účinkům. Po čem sáhnout, než se vydáte do lékárny? Zkuste jedlou sodu nebo skořici!

Některé léky se z dlouhodobého hlediska určitě nevyplácí užívat. Dobrou zprávou je, že existují alternativní způsoby léčby, které můžete najít v kuchyni i ve vaší zahradě. Zde je pět nejlepších léčitelů, které prostě musíte mít!

Kurkuma

Součástí tohoto známého koření je kurkumin, který má protizánětlivé, antiseptické a antioxidační vlastnosti. Může potlačit jakýkoli zánět při potížích s bakteriemi a viry, které se vyskytují ve vašem těle. Antioxidanty jsou schopny bojovat proti volným radikálům, takže při pravidelném užívání kurkumy jste dobře chráněni před běžnými onemocněními. Už jste ji vzali na milost v rámci prevence proti chřipce?

Jedlá soda

Pravděpodobně jste slyšeli o úžasných výhodách sody na pečení. Pokud ne, věřte, že je to jeden z úžasných domácích záchranářů. Soda na pečení může být použita k tomu, aby vaše vlasy a pokožku hlavy byly absolutně čisté, zvláště když používáte příliš mnoho vlasových produktů. Tento kouzelný prášek lze použít i do podpaží, kde eliminuje nepříjemný zápach.

Skořice

Skořice je další kuchyňský léčitel, který má nejvyšší množství antioxidantů. Používání tohoto koření může pomoci regulovat hladinu cukru v krvi, což je důležité zvlášť pro diabetiky. V souvislosti se skořicí se také hovoří o snížení hladiny cholesterolu, které chrání před různými kardiovaskulárními problémy. A pokud se snažíte zredukovat břišní tuk, měli byste i v tomto případě po skořici sáhnout.

Česnek

Česnek je vybaven antibakteriálními a antiseptickými vlastnostmi, které mohou bojovat proti běžným nemocem, jako je kašel a nachlazení. Může se také použít k léčbě ran a detoxikaci těla. Drcený česnek s hřebíčkem zároveň bojuje proti bolesti zubů. Česnek lze aplikovat i na rány. Odstraňuje totiž bakterie, které se na nich mohou vyskytovat.

Tulsi neboli bazalka posvátná

Tulsi? Je účinná v boji proti stresu a snížení hladiny krevního cukru v krvi. Patří k nejlepším zdrojům vápníku, železa, draslíku, manganu, vitaminu C a betakarotenu. Konzumace této bylinky působí proti stresu, ale také posiluje imunitní systém. Je součástí vaší bylinkové zahrádky?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat