Prostreno.cz

Proč je pro vaši krásu vitamin E tak nepostradatelný

Jeden jediný vitamin a má tolik funkcí? Ano, „éčko“ má vážně napilno. Zpomaluje totiž stárnutí, eliminuje tmavé skvrny na pokožce, podporuje tvorbu kolagenu a léčí jizvy. Rovněž vyživuje vlasy a urychluje jejich růst. Odkud ho můžete čerpat?

Vitamin E je naprosto nepostradatelná živina, která má v těle velkou odpovědnost. Vždyť napomáhá správné činnosti nervového systému, hraje důležitou roli v metabolismu a podílí se na tvorbě reprodukčních buněk. Tenhle dobrý přítel zdraví a plodnosti má také hodně co mluvit i do vzhledu, proto byste si jeho příjem měli náležitě pohlídat. Do jaké míry vlastně ovlivňuje vaši krásu?

Zpomalení vrásek a biologického stárnutí

Jako antioxidant přispívá vitamin E k neutralizaci volných radikálů, tedy sloučenin způsobujících poškození buněk. Volné radikály podle odborníků nejenže nesou vinu za vznik rakoviny i kardiovaskulárních chorob, ale urychlují také biologické stárnutí, čímž pochopitelně nahrávají vráskám. Takže ano, „éčko“ je vlastně elixír mládí, který navíc stimuluje tvorbu kolagenu, jež zachovává pokožku pružnou a elastickou.

Nepřítel tmavých skvrn a flíčků

Hyperpigmentace se projevuje tmavšími skvrnami na pokožce. Ty se tvoří kvůli nadměrné produkci kožního barviva melaninu. Jde o velice nepříjemný stav, který negativně ovlivňuje psychiku a ničí sebevědomí. Víte o tom své? Pak by vás mohlo zajímat, že efektivní „léčbou“ nežádoucích skvrn může být vitamin E. O něm je známo, že značně podporuje regeneraci buněk, což slibuje změnu k lepšímu.

Hojení nevzhledných jizev

Díky tomu, že potřebné „éčko“ odvrací řádění škodlivých volných radikálů a ovlivňuje regeneraci pokožky, osvědčil se také jako urychlovač hojení poškozených tkání. Výsledkem je pak zneviditelnění jizev nejen po akné. To jste určitě nevěděli, viďte? Nutno podotknout, že tento vitaminový kamarád funguje také jako prevence strií v těhotenství, stimuluje růst vlasů a celkově je vyživuje, rovněž rozjasňuje pokožku. V jakých potravinových zdrojích vás takové dobrodiní čeká?

Zásobárna zprostředkovatele krásy

Vitamin E se vyskytuje v různých kosmetických krémech a olejích, které se jako každodenní péče o pleť náramně hodí. Proto vůbec není od věci se na tyhle produkty zaměřit. Chcete-li si to pojistit i jinak, „éčko“ vám nabízejí i obilné klíčky a ořechy, mandle, sója, olivový olej, maliny, papriky, avokádo a špenát. Nezapomeňte si tedy tyto potraviny připsat na nákupní seznam!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat