Prostreno.cz

Co s vaším zdravím dokážou papájová semínka? Čistí játra a zlepšují trávení

Že semínka papáje neslouží k ničemu? Právě naopak. Pokud jim dáte šanci, poskytnou ochranu před rakovinou, pomohou s léčbou zánětů a prospějí ledvinám. Ovšem účinné jsou také v případě žaludečních vředů!

Na pultech obchodů se již celoročně můžete setkat s plody tropické rostliny zvané papája. Odborníci tvrdí, že toto ovoce původem z Mexika je díky vysokému podílu vitaminů a minerálů úžasně zdravé. Ale co jeho semínka? Pozor, ani ta rozhodně nezůstávají pozadu! Co se stane, když je místo do koše „pošlete“ do žaludku?

Preventivní ochrana před rakovinou

Papájová semínka jsou doslova napěchována antioxidanty, které zabraňují poškození buněk DNA škodlivými volnými radikály. Tím dle mínění specialistů ve značné míře přispívají k prevenci rakoviny, a to hlavně tlustého střeva, prsu, plic a prostaty. No vidíte, a vy byste je málem vyhodili! Uznejte sami, že by to byla pořádná chyba…

Tak trochu netradiční léčba zánětů

Silné protizánětlivé působení semínek se může podílet na léčbě astmatu, artritidy a dalších patálií zánětlivého původu. Obsažené enzymy, zejména tedy papain a chymopapain, jsou účinnými pomocníky při tlumení otoků i palčivých bolestí kloubů, které jednoho dokážou pěkně potrápit. Nemusíte se tedy spoléhat jen na léky, což je jistě dobré vědět.

Záruka zdravých ledvin i jater

Pákistánští lékaři působící na Univerzitě Karachi prostřednictvím své studie zjistili, že jádra exotického ovoce zlepšují funkce ledvin, čímž snižují pravděpodobnost jejich selhání. Američtí vědci se zase netají názorem, že papájová semínka spolehlivě čistí játra a mohou být řešením onemocnění zvaného cirhóza.

Trávení, co šlape jako po drátkách

Prospěšné látky, které jadérka v hojném množství nabízejí, štěpí bílkoviny a pomáhají tak při trávení potravy. Již několik nezávislých studií naznačilo, že mohou pomoci jedincům, které trápí zácpa, plynatost nebo nadýmání. Jsou prý také úspěšná v případě žaludečních vředů, a to jak u lidí, tak i u zvířat.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat