Prostreno.cz

Dejte si na dovolené exotickou papáju. Je to zásobárna antioxidantů

Papája je výživné ovoce, které poskytuje množství antioxidantů. Tím, že zvýšíte jeho příjem, znemožníte volné působení volných radikálů a upevníte své zdraví. A dál? Takhle se krotí vrásky!

Papája obsahuje měď, vlákninu, kyselinu pantotenovou, kyselinu listovou, vitaminy A a C, hořčík, riboflavin či thiamin. Koktejl těchto látek přitom pozitivně působí na lidské zdraví. Jakým způsobem?

Posiluje imunitní systém

Papája je mimořádně prospěšná zvlášť pro imunitní systém, a to hlavně proto, že poskytuje 200 % doporučeného denního příjmu vitaminu C, který bojuje proti infekcím, bakteriím a virům.

Zachovává ostrý zrak

Mrkev je pro oči prospěšná, protože patří k bohatým zdrojům vitaminu A. To je holý fakt. Na druhou stranu lze „áčko“ získat spolu s flavonoidy, jako je beta-karoten, zeaxantin, kryptoxantin a lutein. Stačí jíst papáju! Její pravidelná konzumace může pomoci zabránit problémům souvisejícím se zrakem.

Snižuje riziko vzniku rakoviny

Papája poskytuje silné antioxidanty, které významně snižují riziko vzniku rakoviny. Fytonutrienty a flavonoidy totiž eliminují volné radikály a zabraňují oxidačnímu poškození buněk. Pravidelná konzumace tak snižuje riziko vzniku rakoviny prostaty a rakoviny tlustého střeva.

Pomáhá při hubnutí

Papája je plná vlákniny, která zajišťuje pocit sytosti. Díky němu nedochází k přejídání. Kromě toho papája má nízký obsah kalorií a cukru, což je důvod, proč ji můžete vždy zahrnout do svého dietního jídelníčku.

Zlepšuje trávení

Sladká, báječná a navíc plná trávicího enzymu papainu, jež štěpí bílkoviny. Očista trávicího ústrojí rovná se odstranění problémů se zácpou, ale také s cukrovou, artritidou a hypertenzí.

Zachovává pokožku zdravou

Každá porce papáje poskytuje množství antioxidantů. Tyto antioxidanty zabraňují oxidativnímu poškození a zabraňují problémům s kůží. Ve skutečnosti se tak jedná o jakousi blokaci stárnutí. Papája čistí pokožku tím, že ji zbavuje odumřelých kožních buněk. Existují určité důkazy toho, že toho sladké ovoce zároveň pomáhá při léčbě kožních stavů, jako je psoriáza a ekzém.

Zároveň se stará o ustálení nepravidelnosti menstruace, kardiovaskulární zdraví, léčbu artritidy, vyhlazení vrásek a snížení hladiny cholesterolu. Co by si člověk mohl přát víc?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat